Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Putin: Međunarodni terorizam ostaje jedna od najozbiljnijih prijetnji 21. vijeka

24 April 2024
2 min.
Putin: Međunarodni terorizam ostaje jedna od najozbiljnijih prijetnji 21. vijeka

Svrha terorističkih napada u različitim regionima svijeta, iza kojih stoje ne samo radikalne grupe, već i obavještajne službe pojedinih zemalja, jeste da se potkopaju ustavni temelji i destabilizuju suverene države, istakao je predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin u obraćanju putem video linka na otvaranju 12. međunarodnog sastanka visokih predstavnika zaduženih za pitanja bezbjednosti.

– Svi nalogodavci, sponzori i organizatori terorističkog napada u “Krokus siti holu” kod Moskve moraju biti identifikovani i kažnjeni – dodaje Putin.

Kaže, da sve specijalne službe i bezbjednosni organi nastavljaju da otkrivaju i proučavaju sve detalje ovog podlog zločina.

– Identifikuju nalogodavce, sponzore i organizatore. Niko od njih ne sme da izbegne pravednu odmazdu – istakao je Putin.

On je primijetio da metode terorista postaju sve sofisticiranije i varvarskije.

– Metode kriminalaca postaju sve sofisticiraniji i varvarskije. To je još jednom pokazao krvavi teroristički napad koji se dogodio 22. marta u Podmoskovlju – naglasio je Putin.

Obraćajući se učesnicima sastanka, Putin je naveo i značaj jačanja suvereniteta i bezbjednosti država, a neophodan uslov za to, prema njegovim riječima, jeste očuvanje i zaštita tradicionalnih duhovnih i moralnih vrijednosti.

Putin je dodao da je Rusija spremna za blisku interakciju sa svim zainteresovanim partnerima u obezbjeđivanju globalne i regionalne bezbjednosti u formiranju novog multipolarnog svjetskog poretka koji odgovara interesima većine zemalja.

Ovom forumu prisustvuje i predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

RTRS

Povezani članci

Tramp razvio mirovni plan za Ukrajinu

Bivši američki predsjednik Donald Tramp razvio je detaljan plan o mirnom rješavanju ukrajinskog sukoba, ali ga neće otkriti do izbora, piše “Dejli telegraf”, pozivajući se na anonimni izvor blizak ovom političaru. “Postoji plan, ali on neće o njemu raspravljati sa informativnim kanalima jer tada gubite svu moć”, rekao je izvor. Umjesto toga Tramp će se, […]

SZO: Kopneni napad na Rafu doveo bi do krvoprolića

Izraelski kopneni napad na grad Rafa na krajnjem jugu Pojasa Gaze, gdje humanitarne grupe procjenjuju da se sklonilo 1,2 miliona Palestinaca, mogao bi da se završi “krvoprolićem”, upozorila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO). Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus naveo je na svom nalogu na mreži X da bi napad na Rafu mogao da […]