Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sagrađen dom za šest članova porodice Krunić iz Istočnog Sarajeva

25 April 2024
2 min.
Sagrađen dom za šest članova porodice Krunić iz Istočnog Sarajeva

Šestočlana porodica Krunić iz Istočnog Sarajeva uselila je danas u novu kuću koja je sagrađena akcijom humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Gradnja i opremanje kuće za Kruniće, na Pavlovcu, koštala je oko 127.000 KM i kuća je potpuno opremljena.

Dalibor Krunić rekao je da je sa suprugom, dva sina i dvije kćerke 10 godina živo kao podstanar.

“Hvala svim dobrim ljudima što su pomogli da riješim stambeno pitanje i da moja djeca imaju krov nad glavom”, rekao je Krunić i dodao da mu je najdraže što djeca imaju svoju sobu.

On je ispričao da je prije sedam godina dobio plac, ali da su postojale administrativne prepreke, te da je i to riješeno uz pomoć Organizacije “Srbi za Srbe”.

Djeca od devet, sedam, šest i četiri godine saglasna su da im je najdraže što imaju i svoje dvorište u kojem mogu da se igraju, za razliku od skučenih i neuslovnih stanova u kojima su do sada boravili.

Mladen Malić iz Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” rekao je da je prva posjeta porodici Krunić bila prije dvije godine.

“Nakon nekog vremena smo krenuli u gradnju kuće. Kuća je izgrađena, urađena je fasada, opremljena je komplet”, rekao je Malić.

On je istakao da Organizacija “Srbi za Srbe” trenutno ima šest otvorenih gradilišta.

SRNA

Povezani članci

Paljanka Tijana Draško svojoj kreativnošću do zarade za studije (FOTO)

Studentkinja Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport u Palama Tijana Draško svoju kreativnost pokazala je u pravljenju različitih dodataka za kosu kako bi mogla zaraditi i time finansirati svoje školovanje. Ova talentovana studentkinja kaže za Srnu da je samouka i da je preko noći počela da šije, te da želi stvoriti prepoznatljiv brend. “Krenula sam […]

Na Đurđevdan ka manastiru Ostrog kreću 33 hodočasnika iz Sokoca

Iz Sokoca će u ponedjeljak, 6. maja, na pokloničko putovanje dugo 230 kilometara do Manastira Ostrog krenuti 33 hodočasnika, u organizaciji Udruženja građana “Sveti Vasilije Ostroški”, rekao je Srni član ovog udruženja Mladen Cvijetić. Cvijetić je naglasio da se za 15. tradicionalno hodočašće prijavilo 45 lica, ali uslovi u kojima oni pješače, odmaraju i konače, […]