Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sezona grijanja u Sokocu počinje na vrijeme, nema poskupljenja

23 Septembar 2022
2 min.
Sezona grijanja u Sokocu počinje na vrijeme, nema poskupljenja

Sezona grijanja u Sokocu počeće na vrijeme, 15. oktobra, a ukoliko bude potrebno i ranije, dok cijena usluge neće biti povećana, rečeno je u Javnom komunalnom preduzeću “Sokolac” u čijem je sastavu i “Toplana”.


Vršilac dužnosti direktora u ovom preduzeću Bojan Samardžija rekao je novinarima da su u toku završne pripreme za početak sezone grijanja i da “Toplana” raspolaže količinom osnovnog energenta za dva mjeseca.

On je istakao da se cijena grijanja neće povećavati uprkos poskupljenju sječke, goriva i piljevine, te da će u “Toplani” nastojati da se to ne odrazi na kućni budžet korisnika ove usluge.

“Nadamo se da ćemo uduplani skok cijena energenata nadomjestiti uz podršku opštine Sokolac, grada Istočno Sarajevo, kao i Šumskog gazdinstva `Romanija`”, naveo je Samardžija.

Prema njegovim riječima, fizička lica na godišnjem nivou grijanje plaćaju po cijeni od jedne KM plus PDV po metru kvadratnom, a na polugodišnjem dvije KM plus PDV po metru kvadratnom.

On je naveo da je za pravna lica cijena centralnog grijanja u Sokocu tri KM po metru kvadratnom na godišnjem, odnosno šest KM na polugodišnjem nivou.

“Kada je riječi o ustanovama od javnog interesa poput vrtića i Doma zdravlja pravimo male korekcije i pokušavamo da im izađemo u susret”, dodao je Samardžija.

On je rekao da će “Toplane” u novoj sezoni uz ustaljenih više od oko 26.190 metara kvadratnih zagrijavati i 64 stana u dvije stambene zgrade izgrađene po programu CEB dva.

Samardžija je najavio da je hladna proba na toplovodnoj mreži planirana od 5. do 10. oktobra, ukoliko vremenski uslovi ne budu zahtijevali raniji početak sezone grijanja.

Javno komunalno preduzeće “Sokolac”, osnovano odlukom Skupštine opštine 2013. godine, osim proizvodnje i prenosa toplotne energije, pruža pogrebne i usluge zajedničke komunalne potrošnje, te odvozi komunalni otpad.

SRNA

Povezani članci

Vladika Hrizostom osveštao crkvu u Bjelosavljevićima

Njegovo visokopreostveštenstvo mitropolit dabrobosanski Hrizostom osveštao je danas novoizgrađenu crkvu posvećenu Svetom velikomučeniku Prokopiju u Bjelosavljevićima kod Sokoca. Vladika Hrizostom je, obraćajući se velikom broju okupljenih vjernika, istakao da je ovo veliki istorijski događaj za ovo selo i Srpsku pravoslavnu crkvu. Mitropolit dabrobosanski je istakao da su prošli vijekovi molitve, čežnje, čekanja i nadanja da […]

Služen parastos poginulim borcima Srpske garde Ilidža

U Hramu Svetog Vasilija Ostroškog na Veljinama u Istočnoj Ilidži danas je služen parastos za 18 poginulih pripadnika Srpske garde Ilidža, elitne jedinice Ilidžanske brigade Vojske Republike Srpske, koja je formirana prije 30 godina. Pripadnik Srpske garde Ilidža Miroslav Lučić podsjetio je da je 1. oktobra 1992. godine ova jednica formirana na osnovu odluke komande […]