Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Smijenjeni direktori tri bolnice u Srpskoj

11 April 2024
1 min.
Smijenjeni direktori tri bolnice u Srpskoj

Vlada Republike Srpske je na današnjoj sjednici razriješila dužnosti direktore tri zdravstvene ustanove u Republici Srpskoj.

Zlatko Maksimović smijenjen je sa mjesta direktora Bolnice „Sveti Vračevi“ Bijeljina i na njegovo mjesto je imenovan Mikajlo Lazić. Maksimović je podnio ostavku početkom aprila.

Na mjesto direktora Bolnice u Prijedoru, umjesto Andrije Vukotića, dolazi Miroslav Bijelić, dok će novi direktor fočanske Univerzitetske bolnice biti Nenad Lalović. Sa ove funkcije je smijenjen Radmil Marić, navodi ATV.

Vlada Republike Srpske danas je razmatrala Izvještaj o radu zdravstvenih ustanova u Republici Srpskoj i donijela odluku o razrješenju sa dužnosti.

Smjene dolaze i nakon posjete generalnog i organizacionog sekretara SNSD-a Srđana Amidžića i Igora Dodika, te potpredsjednika stranke Miroslava Bojić lokalnim zajednicama.

Povezani članci

U Srpskoj rođeno 18 beba

U porodilištima u Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođeno je 18 beba – po devet djevojčica i dječaka. Najviše beba rođeno je u Banjaluci – sedam, potom u Doboju tri, u Zvorniku i Bijeljini po dvije, te u Prijedoru, Trebinju, Foči i Istočnom Sarajevu po jedna, rečeno je Srni u ovim porodilištima. U Banjaluci […]

Kilometarske kolone na granicama

Iako je saobraćaj jutros bio umjerenog intenziteta, na graničnim prelazima saobraćaj je sada pojačan, navodi Auto-moto savez Srbije. Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo, gdje su evidentirane ogromne kolone vozila. Najprohodniji granični prelaz trenutno je Gradina, na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, gdje nisu duža zadržavanja. Teretna vozila se na prelazu […]