Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Sokolac: Uspješna akcija čišćenja gradskog naselja

11 April 2024
2 min.
Sokolac: Uspješna akcija čišćenja gradskog naselja

Mladi članovi Crvenog krsta u saradnji sa Komunalnom policijom opštine Sokolac organizovali su danas akciju i očistili najveći dio gradskog naselja, rekao je predsjednik aktiva mladih Crvenog krsta Sokolac Aleksandar Mimić.

Mimić je napomenuo da je ova akcija tradicionalna i da se i ove godine organizuje pod sloganom “April-mjesec čistoće”, u skladu sa naredbom načelnika opštine Milovana Bjelice.

Prema njegovim riječima, akciji se odazvao veliki broj predstavnika lokalnih udruženja, organizacija, sportskih klubova i školske djece i omladine.

Mimić je zahvalio svim učesnicima današnje akcije koji su podržali ovu aktivnost i uspješno očistili sve kritične tačke u gradskom naselju Sokolac.

On je apelovao da se građani priključe akcijama čišćenja i uređenja naselja i javnih i zelenih površina u gradu tokom aprila, mjeseca čistoće, i pozvao ih da u okviru ove akcije očiste prostor oko svojih kuća, stambenih zgrada, te da urede javne i zelene površine u svojoj blizini.

Sekretar sokolačkog Planinarskog društva “Glasinac” Vera Mijatović naglasila je da planinari daju podršku ovakvim akcijama jer je jedan od statutarnih ciljeva udruženja zaštita životne sredine i sprovođenje ekoloških akcija.

“Nastavljamo sa sličnim akcijama tokom aprila i na Romaniji i krećemo sa aktivnostima za organizaciju osmog tradicionalnog pohoda `Vrhovima Romanije` u nedjelju, 28. aprila, u kome je cilj najviši vrh ove planine Veliki Lupoglav, nadmorske visine 1.652 metra.

SRNA

Povezani članci

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]

Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti

Major Vuko Čvoro prerano nas je napustio na današnji dan, 27. aprila 2016. godine u svojoj 58. godini života, ostavivši iza sebe neutješnu majku, suprugu, sinove, snahe i unučad. Disciplinovanost, iskrenost, pravednost i odgovornost bile su vrline koje su krasile ovog čovjeka, prvenstveno sina, supruga, oca i djeda, a zatim borca Vojske Republike Srpske, koji […]