Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Sutra isplata penzija

25 April 2024
1 min.
Sutra isplata penzija

Ministarstvo finansija Republike Srpske saopštilo je da će sutra biti isplaćene aprilske penzije za šta je u budžetu obezbIjeđeno 147,3 miliona KM u neto iznosu.

Penzije će biti isplaćene ranije od uobičajenog roka zbog predstojećih majskih praznika i neradnih dana, podsjeća se u saopštenju.

Za isplatu martovske i aprilske penzije, budžetom je u ovom mjesecu obezbijeđeno 295 miliona KM.

Od 1. januara 2024. godine je redovnim godišnjim usklađivanjem ukupan iznos penzija povećan za 9,2 odsto u odnosu na prethodni mjesec.

U prošloj godini izvršeno je redovno usklađivanje penzija kojim su penzije povećane za 13,32 odsto, a vanredno su povećane za 0,18 odsto.

SRNA

Povezani članci

Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana

Porodica vjerskog referenta Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini /JVuO/, Sveštenomučenika Budimira Sokolovića, nakon što je emigrirala u SAD tokom šezdesetih i sedmadesetih godina prošlog vijeka nikada nije odustajala od potrage za posmrtnim ostacima svog nesahranjenog supruga i oca. Prvo je u SAD otišao stariji sin Vasilije 1966, a zatim i mlađi Vladimir sa majkom […]

Dodik: Nadležne službe će sačuvati bezbjednost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom navoda da veći broj Bošnjaka sutra u Potočarima planira okupljanje kako bi isprovocirala Srbe i tako izazvali incidente, da je to stvar za nadležne službe u Srpskoj koje će to veoma efikasno riješiti. “Vjerujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da […]