Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Teroristički napad u Moskvi povezan sa specijalnom operacijom

05 April 2024
1 min.
Teroristički napad u Moskvi povezan sa specijalnom operacijom

Ruski istražioci nastavljaju istragu radi potvrde informacija o umiješanosti ukrajinskih specijalnih službi u organizaciju i finansiranje terorističkog napada na koncertnu dvoranu “Krokus”, saopšteno je iz ruskog Istražnog komiteta.


“Nastavlja se niz istražnih postupaka i operativnih mjera radi potvrde umiješanosti ukrajinskih specijalnih snaga i međunarodnih islamističkih organizacija u organizaciju i finansiranje terorističkog napada”, navodi se u saopštenju.

Iz Istražnom komiteta dodaju da su istražioci izvukli podatke iz mobilnih telefona optuženih za teroristički napad koji su pokušali da unište uređaje.

“U telefonu jednog od optuženih pronađena je fotografija osoba u kamuflažnim uniformama, ukrajinska poštanska marka sa bezobraznim gestom, što bi moglo da ukazuje na povezanost terorističkog napada i ruske specijalne vojne operacije”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je 24. februara, na godišnjicu početka specijalne operacije, jedan od saučesnika napadača na internetu pronašao slike ulaza u koncertnu halu “Krokus” i prilaze ka centru.

SRNA

Povezani članci

Poljanski: BiH na ivici sukoba zbog potkopavanja pozicija Srba

BiH je na ivici oružanog sukoba zbog postupaka predstavnika Zapada kojima se krši Dejtonski mirovni sporazum i zbog njihovih težnji da potkopaju pozicije Srba, izjavio je zamjenik ruskog ambasadora u UN Dmitrij Poljanski. On je rekao da će večeras biti održana “teška sjednica” u Savjetu bezbjednosti UN o BiH. “Večeras predstoji zanimljiva i teška sjednica. […]

U pucnjavi u Šarlotu ubijena četiri policajca, četiri ranjena

Četiri policajca su ubijena, a četiri su ranjena tokom akcije hapšenja u gradu Šarlot u američkoj državi Sjeverna Karolina. Policajci su ubijeni dok su pokušali osuđenom zločincu da uruče nalog za hapšenje, a u incident su umiješana najmanje dva naoružana napadača. Tijelo jednog osumnjičenog pronađeno je u dvorištu kuće u kojoj se zatvorio, a blokada […]