Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Trnovo: Do 15. aprila prijave za banjsku rehabilitaciju

04 April 2024
2 min.
Trnovo: Do 15. aprila prijave za banjsku rehabilitaciju

Opština Trnovo obavještava ratne vojne invalide, članove porodica poginulih boraca Odbrambeno-otadžbinskog rata, te žrtve ratne torture koji ostvaruju novčana primanja, da se do 15. aprila mogu prijaviti na javni poziv za banjsku rehabilitaciju koji je raspisalo Ministarstvo rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske.


Na javni poziv imaju pravo da se prijave ratni vojni invalidi od prve do desete kategorije invaliditeta, porodice poginulih boraca, te žrtve ratne torture kojima je banjska rehabilitacija neophodna za nastavak liječenja i oporavka, saopšteno je iz opštine Trnovo.

Prijave, odnosno pisani zahtjevi se podnose organu uprave nadležnom za boračko-invalidsku zaštitu opštine, a potrebno je priložiti i rješenje nadležnog organa o statusu ratnog vojnog invalida ili člana porodice poginulog borca sa utvrđenim pripadajućim pravima, uz uslov da je aktivni korisnik ili o priznatom statusu žrtve ratne torture, sa priznatim pravom na mjesečno novčano primanje.

Prilaže se i rješenje nadležnog organa o kategorizaciji borca, nalaz i preporuka nadležne zdravstvene ustanove o neophodnosti banjske rehabilitacije ne stariji od šest mjeseci od podnošenja zahtjeva za korištenje banjske rehabilitacije.

Pravo na banjsku rehabilitaciju u tekućoj godini nemaju lica koja su to pravo koristila
po Projektu banjske rehabilitacije Ministarstva u pretekle tri godine, kao i ratni vojni invalidi – amputirci i paraplegičari koji su banjsku rehabilitaciju koristili putem Fonda zdravstvenog osiguranja Republike Srpske u istom periodu.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]