Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Batajnici za 5 dana preminulo petoro mladih od korone – Najstariji imao samo 26 godina, svi su bili nevakcinisani

24 Septembar 2021
2 min.
U Batajnici za 5 dana preminulo petoro mladih od korone – Najstariji imao samo 26 godina, svi su bili nevakcinisani

U kovid bolnici u Batajnici u poslednjih pet dana bitku sa korona virusom izgubilo je petoro mladih nevakcinisanih, od kojih je najstariji imao 26 godina, a nisu imali pridružene bolest, izjavila je danas direktorka te zdravstvene ustanove Tatjana Adžić Vukičević.

Ona je za Tanjug rekla da je situacija u bolnici veoma teška i zabrinjavajuća, navodeći da sada u toj zdravstvenoj ustanovi, u odnosu na početak leta, ima čak do 20 puta više bolesnika.

– U bolnici ima više od 800 ljudi, 86 je u jedinicama intenzivne nege, od kojih je 60 intubirano i nalaze se u najtežem mogućem kliničkom stanju – rekla je Adžić Vukičević.

Dodala je da su ostali pacijenti u jedinicama poluintenzivnog lečenja, na kojima je nešto manje od 10 odsto vakcinisanih.

Adžić Vukičević naglašava da se svi vakcinisani oporave i imaju znatno lakše kliničke slike.

Povećan broj zaraženih kovidom verovatno je posledica okupljanja i proslava, kaže direktorka kovid bolnice u Batajnici.

Ona je rekla da su to pacijenti koji su boravili kod kuće u jako teškom kliničkom stanju i sa visokom temperaturom, a nisu se javili na vreme lekaru.

Adžić kaže da je i stopa smrtnosti sada dva puta veća u odnosu na prethodne talase, dodajući da je to posledica novog delta soja i slabijeg odziva za vakcinaciju.

Kako navodi, na dnevnom nivou sada ima minimum 60 prijema, a juče ih je bilo 74.

Navela je i da gotovo da nema praznih postelja i da kovid bolnica u Batajnici ima i jednu porodilju i tri trudnice.

– One se porode u drugim zdravstvenim ustanovama, u kovid odeljenjima i odmah po porođaju dolaze kod nas – rekla je Adžić.

Kaže i da u toj zdravstvenoj ustanovi nema pacijenata koji su već preležali korona virus.

U kovid bolnici u Batajnici radi hirurška sala za sve operacione procese, u slučaju infarkta, kao i koronarografije, a ugrađuju se i stentovi, navodi Adžić Vukičević.

blic.rs

Povezani članci

Dačić: Najveći počinioci genocida hoće da proglase Srbe genocidnim narodom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su Srbi izloženi velikoj nepravdi zato što za genocidni narod hoće da ih proglase NJemačka i Ruanda, koje su najveći počinioci genocida u istoriji. Podsjetivši da su NJemačka i Ruanda predlagači rezolucije o Srebrenici, čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini UN, Dačić je ukazao […]

Sa tržišta se povlače grickalice sa sirom proizvođača “Regent”

Hrvatska sa svog tržišta povlači grickalice – krugove sa ukusom sira proizvođača “Regent” zbog korištenja boje “E110” na bazi skroba. Povlači se proizvod od 60 grama na kojem je označeno da ga je najbolje upotrijebiti do 20. novembra 2025. godine, saopšteno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Proizvod nije u skladu s uredbom […]