Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Bolnici “Srbija” održana edukacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca

25 April 2024
1 min.
U Bolnici “Srbija” održana edukacija laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca

U Bolnici “Srbija” u Istočnom Sarajevu održana su predavanja na kojima se govorilo o pravilnom uzorkovanju u laboratorijskoj medicini, uticaju hemolize na laboratorijske testove i pravilnom odlaganju infektivnog otpada.

Predavanjima su prisustovali laboratorijski i sanitarni zdravstveni profesionalci BiH.

Glavna sestra Službe medicinske biohemije i hematologije Bolnice “Srbija” koja je ujedno i član Predsjedništva asocijacije Mila Štaka, izrazila je veliko zadovoljstvo što se ovakva jedna edukacija održala u našoj ustanovi, gdje su slušaoci sigurno imali priliku da steknu nova znanja i unaprijede svoje vještine.

“U okviru obilježavanja međunarodne sedmice laboratorijske medicine održan je stručni stručni sastanak sa predavanjima na kojima su kolege prezentovale bazične vještine iz laboratorijske dijagnostike i sanitarnog inžinjerstva”, istakla je predsjednica asocijacije laboratorijskih i sanitahnih tehničara BiH, Mubera Šahinagić.

Predavanja su održana u organizaciji Asocijacije laboratorijskih i sanitarnih zdravstvenih profesionalaca u BiH.

Povezani članci

Preminula Vera Grgić

Danas je, na dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja, preminula naša sugrađanka Vera Grgić. Vera je od septembra 2020. godine vodila bitku sa karcinomom dojke.

Preminuo pop Žućo

Vojislav Čarkić, u narodu poznat i kao pop Žućo, preminuo je danas u 87 godini. Pop Žućo, kako su ga parohijani najčešće zvali, bio je penzionisani sveštenik Srpske pravoslavne crkve koji je Odbrambeno-otadžbinski rat proveo na prvoj liniji kao jedini vojni sveštenik Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. U ratu je nosio čin majora, a poslije njega ozvaničen je kao potpukovnik. U kolektivnom sjećanju sarajevskih […]