Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

16 April 2024
1 min.
U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć počela predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora koji se održavaju u srijedu, 17. aprila. Dva sata prije ponoći, izbori za Hrvatski sabor počeli su u Australiji.

Predizborne ankete u Hrvatskoj pokazuju da bi izbori mogli biti jedni od najneizvjesnijih u istoriji, i da blagu prednost ima HDZ, dok je drugoplasirana SDP u rastu, poslije kandidature predsjednika Hrvatske Zorana Milanovića za premijera.

Ipak, procijenjuje se da će i jednoj i drugoj partiji, za eventualni sastav Vlade, biti neophodna pomoć koalicionih partnera.

Predsjednik SDSS Milorad Pupovac rekao je da obje glavne grupacije očekuju da će imati priliku da sastavljaju vladu, što posebno čini delikatnim položaj predstavnika nacionalnih manjina.

RTRS

Povezani članci

Dačić: Najveći počinioci genocida hoće da proglase Srbe genocidnim narodom

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je danas da su Srbi izloženi velikoj nepravdi zato što za genocidni narod hoće da ih proglase NJemačka i Ruanda, koje su najveći počinioci genocida u istoriji. Podsjetivši da su NJemačka i Ruanda predlagači rezolucije o Srebrenici, čije se usvajanje priprema u Generalnoj skupštini UN, Dačić je ukazao […]

Sa tržišta se povlače grickalice sa sirom proizvođača “Regent”

Hrvatska sa svog tržišta povlači grickalice – krugove sa ukusom sira proizvođača “Regent” zbog korištenja boje “E110” na bazi skroba. Povlači se proizvod od 60 grama na kojem je označeno da ga je najbolje upotrijebiti do 20. novembra 2025. godine, saopšteno je iz Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu. Proizvod nije u skladu s uredbom […]