Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Istočnoj Ilidži pronađeni droga i oružje, u Palama i Istočnom Starom Gradu evidentirana krađa

24 April 2024
2 min.
U Istočnoj Ilidži pronađeni droga i oružje, u Palama i Istočnom Starom Gradu evidentirana krađa

Policijski službenici Policijske stanice Istočna Ilidža, juče su izvršili su pretres stana u Ravnogorskoj ulici, koji koristi lice S.Ć. i pronašli paketić marihuane, te jedan stratni pištolj kalibra 8 milimetara.

Pretres je izvršen na osnovu naredbe Osnovnog suda u Sokocu, saopšeno je iz Policijske uprave Istočno Sarajevo.

Licu S.Ć. uručeni su prekršajni nalozi za počinjene prekršaje iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga Republike Srpske i člana 34. Zakona o oružju i municiji Republike Srpske. Takođe, pronađeni predmeti traženi naredbom oduzeti su i protiv pomenutog, Okružnom javnom tužilaštvu Istočno Sarajevo biće podnesen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu.

Policijskoj stanici Pale juče je prijavljeno da je iz pomoćnog objekta, privatnog vlasništva, u Palama otuđen trimer i motorna testera novčane vrijednosti 1.600 KM. U toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Krađa“.

Policijskoj stanici Istočni Stari Grad, 23.04.2024. godine prijavljeno je da su otuđene četiri kamere koje su bile instalirane na vikendici, privatnog vlasništva, a koja se nalazi u ulici Hambina Carina, opština Istočni Stari Grad.

O svemu obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva Istočno Sarajevo, izvršen uviđaj na licu mjesta i u toku je rad na rasvjetljavanju krivičnog djela „Teška krađa“.

U toku protekla 24 časa na području Policijske uprave Istočno Sarajevo evidentirano je pet krivičnih djela, javni red i mir narušen je dva puta, dok saobraćajnih nezgoda nije bilo.

Povezani članci

Preminula Vera Grgić

Danas je, na dan spasenja, dan Hristovog Vaskrsenja, preminula naša sugrađanka Vera Grgić. Vera je od septembra 2020. godine vodila bitku sa karcinomom dojke.

Preminuo pop Žućo

Vojislav Čarkić, u narodu poznat i kao pop Žućo, preminuo je danas u 87 godini. Pop Žućo, kako su ga parohijani najčešće zvali, bio je penzionisani sveštenik Srpske pravoslavne crkve koji je Odbrambeno-otadžbinski rat proveo na prvoj liniji kao jedini vojni sveštenik Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske. U ratu je nosio čin majora, a poslije njega ozvaničen je kao potpukovnik. U kolektivnom sjećanju sarajevskih […]