Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

U Moskvi održan turnir u fudbalu “Igraj za braću”

12 Februar 2024
1 min.
U Moskvi održan turnir u fudbalu “Igraj za braću”

U Moskvi je održan humanitarni fudbalski turnir “Igraj za braću” kao znak podrške Republici Srpskoj i obnovi crkve Svetog Nikolaja Čudotvorca u Foči.


Turnir je održan na stadionu Sviblovo u organizaciji ruskog udruženja “Srpski tifo”, a podršku mu je dalo i Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.

Volimo Srbiju i Republiku Srpsku”, poručio je organizator Andrej Leonov.

Turnir je posvećen i 32 godine od osnivanja Republike Srpske, a održan je s ciljem jačanja rusko-srpskih tradicionalnih i prijateljskih veza, ujedinjavanja onih koji vole Srbiju, kao i prikupljanja sredstava za obnovu pravoslavne crkve u Foči, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.

Na turniru, održanom 3. februara, učestvovalo je šest ekipa, među kojima su i Srbi koji žive i rade u Moskvi.

Na turniru su učestvovali rusko-srpski klub iz Moskve “Na principu”, navijači “Dinama” iz Moskve, “Zenita” iz Aleksandrova, navijači iz Tvera i mnogi drugi.

SRNA

Povezani članci

Njukasl doveo fudbalera Jedinstva

​Govorio je Nemanja Matić da Jedinstvo u svojim redovima ima novog Nemanju Vidića, mnogi mu nisu vjerovali, ali Njukasl jeste. Popularne “Svrake” su zvanično predstavile talentovanog zadnjeg vezistu i štopera, Miodraga Pivaša. Pominjalo se i ranije da bi 19-godišnjak mogao da pređe u redove velikana, a posao je kompletiran i prije nego što se očekivalo. […]

Najuspješniji sportisti 21. vijeka: Đoković bez mjesta u prvih deset

Na ESPN listi najboljih 100 sportista u 21. vijeku našla su se dvojica srpskih sportista Novak Đoković i Nikola Јokić. Američki ESPN napravio je listu sportista koji su ostavili dubok trag u 21. vijeku, a Novak Đoković je zauzeo 11. mjesto. U prvih 30 našao se Nikola Јokić koji je na 28. mjestu. Najuspješniji sportista […]