Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

U Moskvi održan turnir u fudbalu “Igraj za braću”

12 Februar 2024
1 min.
U Moskvi održan turnir u fudbalu “Igraj za braću”

U Moskvi je održan humanitarni fudbalski turnir “Igraj za braću” kao znak podrške Republici Srpskoj i obnovi crkve Svetog Nikolaja Čudotvorca u Foči.


Turnir je održan na stadionu Sviblovo u organizaciji ruskog udruženja “Srpski tifo”, a podršku mu je dalo i Predstavništvo Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.

Volimo Srbiju i Republiku Srpsku”, poručio je organizator Andrej Leonov.

Turnir je posvećen i 32 godine od osnivanja Republike Srpske, a održan je s ciljem jačanja rusko-srpskih tradicionalnih i prijateljskih veza, ujedinjavanja onih koji vole Srbiju, kao i prikupljanja sredstava za obnovu pravoslavne crkve u Foči, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Ruskoj Federaciji.

Na turniru, održanom 3. februara, učestvovalo je šest ekipa, među kojima su i Srbi koji žive i rade u Moskvi.

Na turniru su učestvovali rusko-srpski klub iz Moskve “Na principu”, navijači “Dinama” iz Moskve, “Zenita” iz Aleksandrova, navijači iz Tvera i mnogi drugi.

SRNA

Povezani članci

Nikola Pljevaljčić najbolji sportista opštine Istočno Novo Sarajevo u 2023.godini

Nikola Pljevaljčić, član Džudo kluba “Randori” izabran je za najboljeg sportistu opštine Istočno Novo Sarajevo za 2023. godinu. Nagradu je u ime Pljevaljčića primio njegov trener Ljubiša Majdov, koji je zahvalivši za priznanje, rekao da je riječ o džudisti koji prošle godine osvojio Svjetski kup u Sarajevu što je najveći uspjeh od osnivanja DŽudo saveza […]

Đokovićev povratak u Kaliforniju: Prošlo je pet godina- predugo bez teniskog raja

Ljubitelji s nestrpljenjem iščekuju povratak Novaka Đokovića na teren. Njega čeka nastup u Indijan Velsu, a Masters koji je do sada osvojio pet puta zvanično mu je na društvenoj mreži Iks poželio dobrodošlicu. Nekoliko dana prije početka Indijan Velsa, najbolji svih vremena se obratio svojim navijačima u Sjedinjenim Američkim Državama. – Evo nas u 2024. […]