Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U naredna četiri dana krv će dati 65 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo

29 Mart 2023
2 min.
U naredna četiri dana krv će dati 65 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo

Oko 65 pripadnika Policijske uprave Istočno Sarajevo u naredna četiri dana dobrovoljno će dati krv povodom Dana policije, 4. aprila, rekao je zamjenik načelnika Policijske uprave Istočno Sarajevo Igor Kušić.

Kušić je istakao da tradicionalno Policijska uprava Istočno Sarajevo i Ministarstvo unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske organizuju akciju dobrovoljnog davanja krvi, čime iskazuju visok stepen humanosti i nada se da će ova krv nekome spasiti i život.

On je naglasio da Policijska uprava Istočno Sarajevo provodi i niz drugih aktivnosti u okviru obilježavanja Dana policije.

“Organizujemo i Dane otvorenih vrata na kojima ćemo najmlađim sugrađanima prikazati opremu kojom raspolažemo, organizovaćemo prijem za penzionisane pripadnike Ministarstva i zajedno sa porodicama poginulih pripadnika MUP-a položićemo vijence na sva centralna spomen–obilježja u znak sjećanja na sve pripadnike koji su svoje živote ugradili u temelje Republike Srpske”, rekao je Kušić, koji je krv darivao više od 10 puta.

Šef Službe transfuzije u Bolnici “Srbija” Jelena Stojanović Lukić istakla je da im je prijavljeno 65 dobrovoljnih davalaca krvi, da je odziv dobar i zahvalila pripadnicima policije koji redovno daju krv i mimo ovih akcija.

Ona je naglasila da su rezerve krvi zadovoljavajuće, a ove doze će pomoći da obnove rezerve krvi i da pacijenti koji budu u potrebi neće biti opterećeni da traže namjenske davaoce.

Lukićeva je naglasila da dobrovoljno darivanje krvi ima svoje benefite, jer svaki davalac mora da prođe ljekarski pregled, a dokazano je da dobrovoljno darivanje krvi stimuliše njihovu koštanu srž, stvaraju se nove mlade ćelije i smanjen je rizik od kardiovaskularnih oboljenja kod tih osoba.

Ona je naglasila da u slučaju da dobrovoljni davalac izgubi knjižicu o dobrovoljnom davanju, ona se može izvaditi u bilo kojoj službi transfuzije u Republici Srpskoj jer su svi povezani i imaju jedinstven informacioni sistem.

Lukićeva je čestitala Dan policije pripadnicima MUP-a Republike Srpske uz želju da su živi i zdravi i da nas čuvaju kao i do sada.

Pripravnik u Policijskoj upravi Istočno Sarajevo Ognjen Dragaš rekao je da mu je ovo drugi put kako daje krv i pozvao sve građane da učine isto jer na taj način mogu pomoći nekome.

Miran Mrdić je istakao da danas 20. put daje krv jer je to jedan human gest i nikada se ne zna kada kome može zatrebati.

On je apelovao na sve zdrave i mlade ljude da daju krv jer da nema dobrovoljnih davalaca, kako je rekao, ko zna šta bi bilo sa zdravstvenim sektorom.

SRNA

Povezani članci

“Osvijetlite vašu noć uz najsjajniji modni spektakl u regiji Istočno Sarajevo!”

“Pridružite nam se na nezaboravnom događaju koji će obasjati regiju Istočno Sarajevo! Uz podršku načelnika Opštine Istočna Ilidža, Fashion M organizacija predstavlja Izbor za Fotomodela regije Istočno Sarajevo, koji će se održati 28. aprila 2024. godine u 20h u Grand Event Hallu. Očekuje vas ne samo izbor između 12 sjajnih djevojaka, već i impresivni nastupi […]

Jugović ugostio studente iz Rusije

 Načelnik opštine Pale Boško Jugović organizovao je danas prijem za četvoro studenata Državnog univerziteta “Lobačevski” iz Nižnjeg Novgoroda u Rusiji, koji u okviru programa međuuniverzitetske razmjene tokom aprila studiraju na Filozofskom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu. Jugović je rekao da mu je čast što je ugostio studente iz Rusije sa kojima je razgovarao o ulozi […]