Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U nedelju parastos za doktora Miodraga Lazića

12 April 2024
1 min.
U nedelju parastos za doktora Miodraga Lazića

U spomen-crkvi Svetog velikomučenika Dimitrija u Dobrinji, Istočna Ilidža, u nedjelju, 14. aprila, biće služen parastos za doktora Miodraga Lazića koji je, radeći kao hirurg u ratnoj bolnici “Žica” u Blažuju, ostavio neizbrisiv trag u cijeloj Republici Srpskoj.

Parastos će biti služen sa početkom u 11.00 časova, a u 11.30 časova kod spomenika doktoru Laziću, koji se nalazi na istoimenom šetalištu, biće položeno cvijeće, saopšteno je iz opštine Istočna Ilidža.

Doktor Lazić je bio čuveni srpski hirurg koji je ratne godine proveo u Republici Srpskoj, a najveći dio u ilidžanskoj bolnici “Žica”.

Ilidžanci, koji su zauvijek zahvalni doktoru Laziću na njegovoj požrtvovanosti i hrabrosti, ne dozvoljavaju da izblijedi sjećanje na ovog velikog humanistu.

Nakon što je 14. aprila 2020. godine stigla tužna vijest da je doktor Lazić preminuo, načelnik opštine Istočna Ilidža Marinko Božović predložio je da glavno šetalište u ovoj lokalnoj zajednici ponese ime čuvenog dr Laze.

Na rođendan Republike Srpske, 9. januara, ove godine na šetalištu je postavljen spomenik doktoru Laziću, kao vječan podsjetnik na herojstvo jednog čovjeka.

Doktor Miodrag Lazić preminuo je 14. aprila 2020. godine u Nišu.

SRNA

Povezani članci

Usvojen izvještaj o radu načelnika opštine Pale

Odbornici Skupštine opštine Pale usvojili su danas izvještaj o radu načelnika i opštinske uprave za prošlu godinu, te odluku o uključivanju u trezorski sistem poslovanja Doma zdravlja “Stana Tomić”. Načelnik opštine Pale Boško Jugović zahvalio je svim odbornicima koji su podržali njegov rad i pozvao na sabornost kada je riječ o interesima ove lokalne zajednice […]

Ćosić: Obraćanje Cvijanovićeve Savjetu bezbjednosti UN prilika da se čuje stvarno stanje

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić upozorio je da bi usvajanje rezolucije o Srebrenici u UN budućim generacijama uništilo odnose među narodima u BiH i istakao da će današnje obraćanje srpskog člana Predsjedništva BiH Savjetu bezbjednosti Željke Cvijanović omogućiti da se predoče stvarne posljedice njenog eventualnog usvajanja. Ćosić je u izjavi medijima u Istočnom Sarajevu rekao […]