Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku 221 budući prvačić

10 April 2024
1 min.
U osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku 221 budući prvačić

U Osnovnim školama u Sokocu, Rogatici i Han Pijesku u toku je upis 221 budućeg prvačića, što je 46 djece više nego prošle godine.

Psiholog u Osnovnoj školi “Sokolac” Dragana Dubočanin rekla je Srni da je u ovoj školi za upis u prvi razred prijavljeno 120 budućih prvačića, što je za 45 više nego u prošloj godini.

Ona je navela da će, prema trenutnim podacima, jedan prvačić biti upisan u Područnu školu na Ravnoj Romaniji, a tri đaka u Područnu školu u Knežini.

Dubočaninova je rekla da će učenici prvih razreda u narednoj školskoj godini biti raspoređeni u pet odjeljenja. Upis u prvi razred i testiranje djece u ovoj ustanovi počeo je 1. aprila prema rasporedu dogovorenom sa roditeljima.

Predagog u Osnovnoj školi “Sveti Sava” u Rogatici Dijana Gojković rekla je da je u ovoj školi u toku testiranje 85 budućih prvačića, prijavljenih u prvom upisnom roku, te će, najvjerovatnije, biti raspoređeni u četiri odjeljenja.

Prema njenim riječima, prošle godine je za upis bilo prijavljeno 81 dijete.

U Osnovnoj školi “Milan Ilić Čiča Šumadijski” u Han Pijesku rekli su da će u prvi razred u ovom upisnom roku biti upisano 16 učenika.

SRNA

Povezani članci

Ćosić: Proces protiv Dodik i Lukića besmislen – Srpska će iskristalisati svoju poziciju (VIDEO)

Za danas je u Sudu BiH zakazan nastavak ročišta u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog navodnog nepoštovanja odluka Kristijana Šmita. Najavljeno je okupljanje velikog broja građana iz Srpske i Srba iz Federacije, kako bi pružili masovnu podršku predsjedniku Republike pred Sudom BiH. Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić […]

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]