Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Palama održan koncert “Dar mladosti”

20 April 2024
1 min.
U Palama održan koncert “Dar mladosti”

Kulturno-umjetničko društvo /KUD/ “Mladost” iz Pala održalo je večeras koncert pod nazivom “Dar mladosti” koji je, zbog velike zainteresovanosti paljanske publike, održan u dva termina.


Na koncertu su nastupali svi izvođački ansambli Društva, kao i gosti – Kamerni hor Pale i KUD “Srpski soko” iz Višegrada.

Umjetnički rukovodilac KUD-a “Mladost” Nikola Spasojević izjavio je novinarima da je koncert posvećen publici koja ih je svih ovih godina pratila i punila dvorane kada organizuju godišnje koncerte, čime je pokazala ljubav prema folkloru i narodnim običajima.

“Ponosni smo na činjenicu da je svaki naš događaj ispratio zavidan broj ljubitelja folklora, čime nam pokazuju da Paljani imaju potrebu za bogatim kulturnim dešavanjima”, rekao je Spasojević.

On je naveo da je večerašnji repertoar bio bogat, da je ansambl izveo šest koreografija i jednu pjevačku numeru, dok su se gosti predstavili sa tri koreografije.

Spasojević je istakao da će se KUD “Mladost” uvijek truditi da pripremi kvalitene i raznovrsne sadržaje koji će njihovo društvo pozicionirati u sferu kulturnih dešavanja koje vrijedi posjetiti.

Član KUD-a “Srpski soko” iz Višegrada Ivana Šljuka rekla je da im je drago što su učestvovali na koncertu na Palama, te da su se publici predstavili igrama iz Šumadije i Leskovca.

SRNA

Povezani članci

Andrićgrad: Klasici domaćeg filma besplatno u multipleksu “Dolly Bell”

U okviru programa Kinoteke Republike Srpske u multipleksu “Dolly Bell” u Andrićgradu od 2. do 6. maja publika će moći da pogleda seriju projekcija posvećenih klasicima koji su obilježili epohe domaće kinematografije i inspirisali generacije. Tokom prve večeri programa Kinoteke, 2. maja od 19 časova, posjetioci će imati priliku da pogledaju film “Miris poljskog cveća” […]

Nikol Kidman dobila nagradu za životno djelo

Glumica Nikol Kidman dobila je nagradu za životno djelo Američkog filmskog instututa (AFI), čime je postala prva australijska glumica kojoj je dodijeljena ta nagrada. “Pivilegija je snimati filmove”, rekla je Kidman na ceremoniji dodjele nagrada, prenosi Tanjug pisanje BBC-ija. Glumici filma “Mulen Ruž”, prestižnu nagradu uručila je koleginica i trostruka oskarovka Meril Strip. Ostale zvijezde […]