Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Palama otvorena izložba ručnih radova

17 April 2024
2 min.
U Palama otvorena izložba ručnih radova

Na Palama je večeras otvorena izložba ručnih radova, nakita, slika, suvenira i drugih kreativnih predmeta od prirodnog materijala koja ima humanitarni karakter.


Direktor Kulturno-sportskog centra Pale Slavka Brezo izjavila je novinarima da je ovo 12. izložba na kojoj učestvuje 10 izlagača sa područja ove opštine.

Ona je navela da su osim tradicionalnog ručnog rada, veza i pletenja izloženi i proizvodi za njegu lica i tijela, slike i ukrasni predmeti od konca, nakit i po prvi put igračke i drugi predmeti rađeni u modelu 3D.

“Izložba je od velikog značaja i za pojedince i za udruženja. Imamo nekoliko izlagača koji će zarađena sredstva donirati za kupovinu vaskršnjih paketa onima kojima je potrebno”, istakla je Brezo.

Prema njenim riječima, cilj manifestacije je njegovanje srpske kulture i tradicije, kao i čuvanje ovakvih radova od zaborava.

Danijela Laković kaže da već tri godine učestvuje na izložbi ručnih radova, da predstavlja suvenire rađene od drveta koji su dekorativni i ukrasni te da joj ovakve izložbe i manifestacije mnogo pomognu u unapređenju posla.

Predsjednik Udruženja za pomoć djeci i omladini sa posebnim potrebama “Sunce” Milenko Vujinović naveo je da ovo udruženje konstantno učestvuje na izložbi sa radovima rađenim na inkluzivnim radionicama a u pitanju su kutije, vaze, flaše, tacne.

Na izložbi se predstavila i Osnovna škola “Mokro”, a njen direktor Radmila Veselinović rekla je da su predstavli rukotvorine učenika i nastavnika čija je tema Vaskrs, te medanjake, slike i vez.

Izložba ručnih radova može se pogledati sutra i u petak, 19. aprila, od 9.00 do 15.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Od 1. do 6. maja na planini nezaboravna avantura

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je danas da sve posjetioce tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika očekuje nezaboravna avantura na olimpijskoj planini u svim čarima koje nudi, a da za ljetnu sezonu, koja će biti otvorena 27. juna, uveliko teku pripreme. “Od 1. do 6. maja, posjetiocima će biti na raspolaganju gondola `Poljice`, avantura […]

Počela realizacija projekta “Kulinarska staza” vrijednog 2,2 miliona evra

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom /SERDA/, počela je realizaciju aktivnosti u okviru projekta “Kulinarska staza” /Culinary Trailu/ vrijednosti 2.274.566 evra. Projekat ima za cilj unapređenje saradnje između turističkih destinacija, usluga, proizvoda i zainteresovanih strana u Dunavskom regionu, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Istočno Sarajevo. Ovaj projekat će […]