Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U ponedeljak promocija doktora nauka

14 Maj 2021
1 min.
U ponedeljak promocija doktora nauka

Povodom obilježavanja Dana Univerziteta, Svečana promocija doktora nauka Univerziteta u Istočnom Sarajevu za akademsku 2019/2020. i 2020/2021. godinu biće održana u ponedjeljak, 17. maja, na Elektrotehničkom fakultetu.


S obzirom na trenutnu epidemiološku situaciju i poštovanje mjera, svečana promocija biće organizovana u dva termina u 10.00 i 13.00 časova, u amfiteatru “Profesor doktor Veljko Vuletić”.

Izjave za medije planirane su za 9.40 časova, a snimanje kadrova biće omogućeno na početku promocije u 10.00 časova, saopšteno je iz Univerziteta Istočno Sarajevo.

Senat Univerziteta u Istočnom Sarajevu, 26. decembra 2019. godine, jednoglasno je donio odluku o dodjeli priznanja Počasni doktorat Peteru Handkeu za izuzetan dopirnos kulturnom i umjetničkom stvaralaštvu.

Ovo priznanje austrijskom piscu uručio je rektor Univerziteta Milan Kulić 7. maja prilikom Handkeove posjete Andrićgradu u Višegradu.

SRNA

Povezani članci

Istočna Ilidža: Raspisan konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija

Opština Istočna Ilidža raspisala je konkurs za dodjelu 50 studentskih stipendija. Pravo učešća na lonkursu imaju redovni studenti druge i viših godina studija prvog ciklusa javnih visokoškolskih ustanova, sa stalnim prebivalištem na području opštine Istočna Ilidža, a da nisu obnovili godinu studija za koju konkurišu i da nisu korisnici stipendije drugog organa. Na konkurs se […]

Kažnjivo paliti vatru na otvorenom prostoru i izazivati požare

Republička uprava civilne zaštite saopštila je da su u protekla dva dana na teritoriji Republike Srpske izbili brojni požari na otvorenom prostoru, koje je izazvao čovjek, podsjetivši da su takve aktivnosti zakonski kažnjive. Prilikom neodgovornog paljenja strnjišta i suve trave ljudi izazivaju nekontrolisano širenje vatrene stihije na druge privatne i javne posjede, što napreže lokalne, […]