Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

U Sokocu besplatni pregledi za građane Sarajevsko-romanijske regije

22 Jun 2021
2 min.
U Sokocu besplatni pregledi za građane Sarajevsko-romanijske regije

Eminentni medicinski specijalisti iz Beograda i Zemuna 3. jula u Domu zdravlja u Sokocu besplatno će pregledati građane sa područja opština Han Pijesak, Sokolac i Rogatica, zahvaljujući aktivnostima nedavno formiranog Zavičajnog udruženja “Romanija”.


Koordinator ovog udruženja za Republiku Srpsku Milan Jolović rekao je Srni da će besplatni specijalistički pregledi biti obavljani od 8.00 do 16.00 časova u sokolačkom Domu zdravlja “Dr Ljubomir Ćeranić” da bi se izašlo u susret građanima kojima je stručna medicinska pomoć potrebna i bili smanjeni troškovi odlaska u udaljene medicinske centre.

Jolović je naveo da će građani moći da se pregledaju kod načelnika Neurohirurgije na Vojno-medicinskoj akademiji /VMA/ Ljubomira Minića, specijaliste otorinolaringologije sa VMA iz Beograda Dušana Bijelića, specijaliste ginekologije i akušerstva Sandre Stanić i specijaliste ginekologije i akušerstva Dragane Milovanović, obje sa Kliničko-bolničkog centra u Zemunu.

Besplatne preglede za građane Sarajevsko-romanijske regije organizovalo je Zavičajno udruženje “Romanija” iz Beograda, u saradnji sa koordinatorom ovog udruženja za Republiku Srpsku Milanom Jolovićem i Skupštinom opštine Sokolac.

Zainteresovani građani preglede mogu zakazati pozivom na broj 065/472-204.

Zavičajno Udruženje “Romanija” osnovano je u Beogradu 16. maja sa ciljem očuvanja identiteta, održavanja što bližih veza sa rodnim krajem i afirmisanjem ekonomskih, kulturnih, sportskih i drugih odnosa Republike Srpske i Srbije.

Udruženje su osnovali ljudi koji žive u Srbiji, a porijeklom su sa područja opština Sokolac, Han Pijesak, Rogatica i Pale.

SRNA

Povezani članci

Istočno Sarajevo: Do 15. avgusta prijave za izbor najljepšeg dvorišta i balkona

Stanovnici Istočne Ilidže i Istočnog Novog Sarajeva do 15. avgusta mogu da se prijave za izbor najljepšeg dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika. Biće izabrana po tri najljepša dvorišta, balkona i prostora zajednica etažnih vlasnika, a prva nagrada je 100 KM za svaku od kategorija, saopšteno je iz Udruženje “Probudi se” Istočno Sarajevo, koje […]

Pogledajte kako je izgledao koncert Aleksandre Prijović u Istočnom Novom Sarajevu (FOTO,VIDEO)

Na Trgu Srbije u okviru “Ljeta u Istočnom Novom Srajevu, sinoć je održan koncert regionalne zvijezde, Aleksandre Prijović. Aleksandra je otvorila koncert pjesmom “Legitimno” , a nakon toga je pozdravila publiku i izrazila zadovoljstvo što je došla u Istočno Sarajevo. Tokom cijele večeri vladala je odlična atmosfera, a Aleksandra je pjevala svoje hitove, a i […]