Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U utorak Dan ruskog jezika

02 Jun 2023
1 min.
U utorak Dan ruskog jezika

 Dan ruskog jezika biće obilježen u Istočnom Sarajevu u utorak, 6. juna, u organizaciji Matične biblioteke u saradnji sa Ambasadom Rusije u BiH, a tim povodom predstaviće se i Sveruska državna biblioteka za stranu književnost iz Moskve.


Povodom obilježavanja Dana ruskog jezika Ilija Tjapkov održaće predavnje “Značaj Puškina za ruski jezik”, Dušan Erak i Maja Žuža predstaviće studijski program na ruskom jeziku na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevo, a Boris Lubura i Marijana Petronić govoriće o fondu knjiga na ruskom jeziku na Odjeljenju strane knjige Matične biblioteke.

Program će biti održan u Internet čitaonici Matične biblioteke u Istočnom Sarajevu u 18.00 časova i otvoren je za sve posjetioce, najavljeno je iz Biblioteke.

Ruski jezik je slovenski jezik sa najvećim brojem govornika i zvanični je jezik u 11 zemalja, a njime u svijetu govori više od 260 miliona ljudi. Ubraja se u šest diplomatskih jezika svijeta.

SRNA

Povezani članci

Promovisana knjiga “Život u ratu” akademika Mirka Šošića

U Istočnom Novom Sarajevu promovisana je knjiga akademika Mirka Šošića “Život u ratu /Doktori u ratu/”, koja govori o ratu iz ugla bolesnika koje je liječio u tom periodu i o njegovom protivljenju ratu. Šošić je rekao novinarima da u knjizi govori većinom o ljudima žrtvama rata s namjerom da ukaže na besmisao rata i […]

Raspisan konkurs za kratku priču o temi “Naš kosovski zavjet”

Redakcija časopisa za duhovnu i kulturnu prosvjetu “Soko” iz Dobruna kod Višegrada, uz podršku Izdavačke kuće “Dabar” Mitropolije dabrobosanske, raspisala je konkurs za kratku priču o temi “Naš kosovski zavjet” koji će biti otvoren do 30. aprila. Jedan autor može poslati najviše dvije kratke priče o zadatoj temi. Priče se dostavljaju u tri primjerka potpisane […]