Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

U Višegradu postavljene kućice za slobodne biblioteke

28 Mart 2024
1 min.
U Višegradu postavljene kućice za slobodne biblioteke

U Višegradu su danas postavljene četiri kućice za slobodne biblioteke, kako bi knjige mogli da koriste i turisti kao i građani koji nisu članovi.

Biblioteke su postavljene u organizaciji Kulturnog centra “Ivo Andrić” iz Višegrada.

Vršilac dužnosti direktora Centra Jelena Đurić rekla je da će biblioteke raditi na principu “pročitaj, vrati i doniraj”.

“Ideja je osmišljena sa ciljem da se djeca animiraju na čitanje”, naglasila je Đurićeva.

Veći dio knjiga donirali su Kulturni centar “Ivo Andrić”, Narodna biblioteka “Ivo Andrić” i opština Višegrad.

Akciji postavljanja kućica i doniranja knjiga priključio se načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je kućice obogatio djelima Ive Andrića.

On je rekao da ovim treba podstaći i omladinu da bi se približili knjigama i pronašli nešto za sebe da pročitaju.

Kućice za slobodne biblioteke postavljene su ispred Kulturnog centra “Ivo Andrić”, na šetalištu u Jondži, kod spomenika Ivi Andriću u blizini mosta i u Višegradskoj banji.

SRNA

Povezani članci

Bećković: Selimović najbolji primjer da je skupo biti Srbin

Meša Selimović opredelio se pri čistoj svesti da bude srpski pisac i o tome pismom obavestio Srpsku akademiju nauka i umetnosti /SANU/, a i sam je najbolji primer za njegovu rečenicu da je “biti Srbin skupo”, izjavio je Srni akademik Matija Bećković. Bećković, koji je kao najmlađi Mešin beogradski prijatelj proveo mnogo dana uz njega […]

Antić: Omladina da uči o srpskoj istoriji (FOTO)

Pale su junačko mjesto koje je imalo veliki istorijski značaj i simboliku u stvaranju Republike Srpske i zato djeca treba da uče o srpskoj istoriji, rekao je Dejan Antić, autor izložbe “Drugi balkanski rat na fotografijama i dokumentima” koja je otvorena sinoć u Palama. Antić je izjavio novinarima da se večeras sjećaju junaka sa Bregalnice, […]