Ravna planina banerRavna planina baner

Region

U Vrnjačkoj Banji okrugli sto o političkom procesu protiv Dodika

10 Maj 2024
1 min.
U Vrnjačkoj Banji okrugli sto o političkom procesu protiv Dodika

Okrugli sto o temi “Politički proces protiv /predsjednika Republike Srpske/ Milorada Dodika, ugrožavanje Dejtonskog mirovnog sporazuma i međunarodno pravni položaj visokog predstavnika u BiH”, biće održan danas u okviru Međunarodne naučne konferencije “Tradicija, krivično i međunarodno krivično pravo” u Vrnjačkoj Banji.

Organizatori, Srpsko udruženja za međunarodno krivično pravo i Međunarodno udruženja pravnika Kaspijsko-crnomorske regije najavili su da će uvodničar na okruglom stolu biti ugledni advokat Anto Nobilo, te da će učestvovati eminentni stručnjaci iz Srbije, Republike Srpske, regiona i svijeta.

Okrugli sto najavljen je za 17.00 časova u hotelu “Tonanti” u Vrnjačkoj Banji.

Održavanje Međunarodne naučne konferencije “Tradicija, krivično i međunarodno krivično pravo”, koja će zvanično biti otvorena danas u 17.00 časova, podržalo je Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji.

Pred Sudom BiH sudi se predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora “Službenog glasnika Srpske” Milošu Lukiću za nepoštovanje odluka Kristijana Šmita.

SRNA

Povezani članci

Patrijarh Porfirije: Srbe od žrtve prostom inverzijom žele proglasiti za počinioce genocida

NJegova svetost patrijarh srpski Porfirije, koji je jutros služio moleban u hramu Svetog Save na Vračaru u prisustvu predsjednika Srpske i Srbije Milorada Dodika i Aleksandra Vučića saopštio je da Srbi danas snažno podižu svoj glas i ukazuju na apsolutnu neistinu i pokušaj istorijskog revizionizma, u kojem se nastoji da prostom inverzijom srpski narod, žrtva […]

Patrijarh Porfirije: Mudrošću i odgovornošću svjedočiti istinu u UN

 NJegova svetost patrijarh Porfirije poželio je predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću pred polazak u NJujork gdje će se pred Generalnom skuštinom UN naći antisrpska rezolucija o Srebrenici, da ima mudrosti i odlučnosti da svjedoči istinu. Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, predsjednik Srbije i drugi zvaničnici Srpske, Srbije, Srpske i predstavnici Srba iz regiona prisustvovali su jutros […]