Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Učenici obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali sredstva za liječenje sugrađanske Vere Grgić

05 April 2024
1 min.
Učenici obilježili Svjetski dan zdravlja i prikupljali sredstva za liječenje sugrađanske Vere Grgić

Učenici Srednje medicinske škole Srednjoškolskog centra “Istočna Ilidža” organizovali su danas mjerenje krvnog pritiska, nivoa šećera u krvi i praktičnu demonstraciju kardiopulmonalne reanimacije u Istočnom Novom Sarajevu.

Aktivnosti su sprovedene u susret Svjetskom danu zdravlja, koji se obilježava 7. aprila, a postavljena je i humanitarna kutija za donaciju novčanih sredstava za Veru Grgić koja je oboljela od raka dojke.

Učenica drugog razreda Srednje medicinske škole Jana Marvan objasnila je da su današnju akciju podržali i učenici trećeg razreda ove škole, kao i da se aktivnosti povodom Svjetskog dana zdravlja, tradicionalno sprovode.

“Već nekoliko godina, nekoliko učenika i učenica, mjeri krvni pritisak i nivo šećera, jer je veoma važno da ljudi znaju ove vrijednosti. To je i jedna vrsta preventivnog pregleda, koji je izuzetno značajan”, rekla je Marvanova.

Učenica trećeg razreda Srednje medicinske škole Anja Krsmanović navela je da je osnovni cilj današnje akcije podizanje svijesti o prevenciji bolesti, ali i pokazivanje humanosti.

“Osim mjerenja šećera u krvi, krvnog pritiska i praktične demonstracije kardiopulmonalne reanimacije, tu smo da, kao i uvijek, podržimo svaku humanitarnu akciju koja se dešava u našem gradu. Svi posjetioci su mogli da u kutiju ostave dobrovoljan prilog, te uz provjeru parametara i pomognu”, rekla je Krsmanovićeva.

SRNA

Povezani članci

Ljevnaić: Od 1. do 6. maja na planini nezaboravna avantura

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić izjavio je danas da sve posjetioce tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika očekuje nezaboravna avantura na olimpijskoj planini u svim čarima koje nudi, a da za ljetnu sezonu, koja će biti otvorena 27. juna, uveliko teku pripreme. “Od 1. do 6. maja, posjetiocima će biti na raspolaganju gondola `Poljice`, avantura […]

Počela realizacija projekta “Kulinarska staza” vrijednog 2,2 miliona evra

Gradska razvojna agencija Istočno Sarajevo, u partnerstvu sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom /SERDA/, počela je realizaciju aktivnosti u okviru projekta “Kulinarska staza” /Culinary Trailu/ vrijednosti 2.274.566 evra. Projekat ima za cilj unapređenje saradnje između turističkih destinacija, usluga, proizvoda i zainteresovanih strana u Dunavskom regionu, objavljeno je na sajtu Gradske uprave Istočno Sarajevo. Ovaj projekat će […]