Ravna planina banerRavna planina baner

Istočno Sarajevo

Vaskršnja dječija planinarska radionica 6. maja u Trnovu

13 April 2024
1 min.
Vaskršnja dječija planinarska radionica 6. maja u Trnovu

Planinarsko-sportsko društvo /PSD/ “Treskavica” Trnovo u saradnji sa crkvenom opštinom Trnovo u ponedeljak, 6. maja, organizuje Vaskršnju dječiju planinarsku radionicu.

Uz tradicionalni program crkvene opštine Trnovo, malu planinarsku ekipu u porti Hrama Svetog velikomučenika Georgija u Trnovu očekuju različiti sadržaji vezani za planinu i planinarenje.

“Najmlađe, nakon bogosluženja, očekuju kviz, nagrade i igre uz naše animatore, vodiče i pripadnike gorske službe spasavanja. Dođite da se družimo, upoznamo planinu i planinarenje, ali i saznamo ispravan način boravka u planini i korištenja opreme od osoba sertifikovanih za gorsko vođenje i spašavanje”, navodi se u saopštenju PSD “Treskavica” Trnovo.

Akcija je jedna u nizu budućih planinarskih aktivnosti PSD “Treskavica” Trnovo za djecu uz stručni nadzor i obuke.

Za rad sa djecom zaduženi su Milana Močević dipl. profesor fizičkog vaspitanja i sertifikovani animator u turizmu i organizaciji, Ljubiša Golijanin Gorska služba spasavanja planinarskog saveza Republike Srpske, Slobodanka Živković licencirani planinarski vodič II kategorije, Gorska služba spasavanja Planinarskog saveza Republike Srpske, Dragan Terzić licencirani planinarski vodič II kategorije, Gorska sluzba spasavanja Istočni Stari Grad i Miroslav Gagović dipl. Psiholog i član planinarskog društva PSD Treskavica.

Povezani članci

U utorak o atrakcijama tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika

 Na Jahorini će u utorak, 30. aprila, biti održana konferencija za novinare povodom otvaranja atrakcija koje će biti dostupne posjetiocima tokom prvomajskih i vaskršnjih praznika, kao i najava za ljetnu sezonu. Pres-konferencija biće održana u prostorijama Ruskog doma od 13.00 časova, najavljeno je iz Olimpijskog centra /OC/ “Jahorina”. Medijima će se obratiti direktor OC “Jahorina” […]

Sjećanje na majora Vuka Čvoru: Osam godina od smrti

Major Vuko Čvoro prerano nas je napustio na današnji dan, 27. aprila 2016. godine u svojoj 58. godini života, ostavivši iza sebe neutješnu majku, suprugu, sinove, snahe i unučad. Disciplinovanost, iskrenost, pravednost i odgovornost bile su vrline koje su krasile ovog čovjeka, prvenstveno sina, supruga, oca i djeda, a zatim borca Vojske Republike Srpske, koji […]