Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Više od  3.100 stranih plaćenika na ukrajinskoj strani

25 April 2024
1 min.
Više od  3.100 stranih plaćenika na ukrajinskoj strani

 Više od 3.100 stranih plaćenika ratuje na strani Ukrajine i većina dolazi iz SAD i Kanade, saopšteno je iz pres-službe ruske Istražne komisije.


“Istražioci imaju informacije o više od 3.100 stranih plaćenika koji učestvuju u borbenim aktivnostima na ukrajinskoj strani, od kojih su većina iz SAD, Kanade, Britanije i Gruzije”, navodi se u saopštenju.

U saopštenju se ističe da su preduzete mjere lociranja plaćenika i njihovog kretanja. “Oni će snositi krivičnu odgovornost”, ističe u saopštenju.

SRNA

Povezani članci

Tramp razvio mirovni plan za Ukrajinu

Bivši američki predsjednik Donald Tramp razvio je detaljan plan o mirnom rješavanju ukrajinskog sukoba, ali ga neće otkriti do izbora, piše “Dejli telegraf”, pozivajući se na anonimni izvor blizak ovom političaru. “Postoji plan, ali on neće o njemu raspravljati sa informativnim kanalima jer tada gubite svu moć”, rekao je izvor. Umjesto toga Tramp će se, […]

SZO: Kopneni napad na Rafu doveo bi do krvoprolića

Izraelski kopneni napad na grad Rafa na krajnjem jugu Pojasa Gaze, gdje humanitarne grupe procjenjuju da se sklonilo 1,2 miliona Palestinaca, mogao bi da se završi “krvoprolićem”, upozorila je danas Svjetska zdravstvena organizacija (SZO). Generalni direktor SZO Tedros Adanom Gebrejesus naveo je na svom nalogu na mreži X da bi napad na Rafu mogao da […]