Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Vlada donijela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova

30 Mart 2023
1 min.
Vlada donijela odluku o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova

Vlada Republike Srpske donijela je danas odluku o osnivanju Јavne ustanove Srednje škole unutrašnjih poslova.

Razlozi za osnivanje ove škole su dugoročno rješenje pitanja ljudskih resursa u Ministarstvu unutrašnjih poslova, nastavak tradicije srednjoškolskog policijskog obrazovanja i omogućavanje nastavka policijskog školovanja na visokoškolskim institucijama, saopšteno je iz Biroa Vlade za odnose s javnošću.

Prethodno je Komisija za utvrđivanje ispunjenosti uslova za osnivanje Srednje škole unutrašnjih poslova Ministarstva prosvjete i kulture utvrdila da su ispunjeni uslovi za osnivanje škole s obzirom da postoji potreba za školovanjem u zanimanju policajac – tehničar za policijske poslove, da su obezbijeđena sredstva za osnivanje i rad škole, prostor, oprema i nastavna sredstva u skladu sa pedagoškim standardima i normativima, potreban broj nastavnika i stručnih saradnika, obezbijeđeni uslovi za obavljanje praktične nastave, fiskulturna sala i najmanje jedno igralište na otvorenom, navodi se u saopštenju.

Upis učenika u školsku 2023/24. godinu u Srednju školu unutrašnjih poslova biće definisan konkursom koje će raspisati sama ustanova.

SRNA

Povezani članci

Ročište Dodiku i Lukiću 17. aprila

Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH biće održan 17. aprila, rekao je Srni branilac predsjednika Goran Bubić. Bubić je istakao da prethodno određeni termin 5. aprila nije odgovarao zbog ranije planiranih obaveza predsjednika. “Odbrana je tražila odlaganje prvobitnog termina od 3. aprila, […]

PU Foča: U toku potraga za nestalim licemPU Foča:

Policijski službenici Policijske uprave Foča intenzivno tragaju za licem Tanasković Dragom (rođen 1994. godine) iz Čajniča čiji je nestanak prijavljen Policijskoj stanici Čajniče 28. marta 2024. godine u 8.00 časova, saopšteno je iz ove uprave. – Nestalo lice je poslednji put viđeno uvidom u sistem video nadzora javnih površina opštine Foča na lokaciji “Јužni most […]