Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučević: Sponzori da povuku prijedlog rezolucije i time doprinesu pomirenju u regionu.

22 April 2024
1 min.
Vučević: Sponzori da povuku prijedlog rezolucije i time doprinesu pomirenju u regionu.

Ministar odbrane Srbije Miloš Vučević izjavio je na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Njemačke za Jugoistočnu Evropu, Tursku, OEBS i Savjet Evrope Mihaelom Rajfenštulom da Srbija, koja je javno osudila zločin u Srebrenici, traži da sponzori povuku prijedlog rezolucije i time doprinesu pomirenju u regionu.

On je ukazao da će se podnošenjem rezolucije o Srebrenici produbiti podjele unutar same BiH s obzirom da ne postoji konsenzus o ovom veoma osjetljivom pitanju, te da Srbija traži njeno povlačenje.

Vučević je istakao da glasanje za članstvo takozvanog Kosova u Savjetu Evrope predstavlja opasan presedan i narušavanje suvereniteta i teritorijalne cjelovitosti Srbije, kao punopravne članice UN i Savjeta Evrope.

On je konstatovao da su bilateralni odnosi između dvije zemlje razvijeni i karakteriše ih intenzivna saradnja na brojnim poljima kao i da Srbija posebno cijeni Njemačku kao veoma značajnog ekonomskog partnera.

Rajfenštul se saglasio da je saradnja dvije zemlje stabilna i prenio očekivanje da će se saradnja u budućnosti dodatno unaprijediti.

On je, takođe, naglasio da je Srbija veoma važan partner Njemačke na Zapadnom Balkanu, saopšteno je iz Ministarstva odbrane Srbije.

SRNA

Povezani članci

Zemljotres tri stepena po Rihteru u Herceg Novom

Zemljotres jačine tri stepena po Rihteru pogodio je jutros Herceg Novi, saopštio je Zavod za seizmologiju Crne Gore. Prema podacima Zavoda, zemljotres je registrovan jutros oko četiri časa. Epicentar je bio u blizini Herceg Novog, a hipocentar na dubini od devet kilometara. 

Mitropolit Joanikije: Niko ne tuguje zbog grijeha jer oproštaj zasija iz groba

NJegovo visokopreosveštenstvo mitropolit crnogorsko-primorski Joanikije poručio je vjernicima u Hramu Hristovog Vaskrsenja u Podgorici da danas niko ne treba da tuguje zbog grijeha jer oproštaj zasija iz groba. “Neka se niko ne boji smrti jer nas oslobodi spasova smrt, ugasi je onaj koga je ona držala”, rekao je mitropolit Joanikije u besjedi poslije Vaskršnje liturgije. […]