Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Vučić: Međunarodni predstavnici mi rekli da je Dodik u pravu

18 Septembar 2023
2 min.
Vučić: Međunarodni predstavnici mi rekli da je Dodik u pravu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da su mu svojevremeno međunarodni predstavnici rekli da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik u pravu u vezi sa zahtjevima za poštovanje Dejtonskog sporazuma.


“Lično sam razgovarao, kada su me molili da razgovaram sa Dodikom oko spuštanja tenzija”, ispričao je Vučić večeras za Televiziju “Pink”.

On je naveo da je rekao da mu to nije problem, ali da moraju da mu kažu gdje Dodik nije u pravu oko dva zahtjeva koji se tiču poštovanja Dejtonskog sporazuma.

“I tada su mi međunarodni predstavnici rekli – da, u pravu je, ali mora da prođe vreme …. Prošlo je više od godinu dana, a oni su nastavi da pritiskaju Republiku Srpsku, a nisu prihvatili ono što su meni čak rekli. Dakle, ja sam svedok toga da je bilo istina to da je bio opravdan zahtev Republike Srpske u tom trenutku. Ali, šta da radite”, rekao je Vučić.

Vučić ja dodao da “sila Boga ne moli”, ali i da se zna da “Bog silu ne voli”.

“Nadam se da ćemo svi zajedno kao narod to moći da prevaziđemo”, istakao je on.

On je rekao da je njegova najveća briga u vezi sa Kosovom i Metohijom, kao i da se nada da će stvari preko Drine ići boljim tokom i da će se umiriti iako je zabrinut za poziciju srpskog naroda u Republici Srpskoj.

Na pitanje da li može da se desi da Dodik bude uhapšen, Vučić je rekao da ne vjeruje da je to moguće, ali da se plaši da takvih ideja negdje ima.

“Ne mislim da je to normalno i ne mislim da je moguće. Ali, plašim se da postoje razne ideje”, naveo je on.

Govoreći o prijetnjama premijera samoproglašenog Kodova Aljbina Kurtija da će “Srpska lista da pati”, Vučić je naveo da bi on bio u svim američkim, njemačkim i britanskim medijima da je tako nešto rekao.

“Albancima je sve dozvoljeno. Suštinski ih podržavaju. Važno mi je da nisu rekli da smo krivci i da smo neke ljude izvukli iz pritvora. To je naš posao”, dodao je Vučić.

Vučić je rekao da je njegov najveći strah uprovi pokušaj da se Srbima nametne krivica svuda u regionu.

“Imate medijski linč i progon Srba u Crnoj Gori ukoliko ne žele da se odreknu Beograda … Bilo jasno da se Vlada Crne Gore ne sastavlja tamo”, rekao je Vućić.

SRNA

Povezani članci

Šapić podnio ostavku zbog izbora

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić podnio je ostavku na ovu funkciju radi stvaranja pravnih uslova za održavanje izbora, koji bi u Beogradu bili održani 17. decembra zajedno sa parlamentarnim i pokrajinskim, saopšteno je iz gradske uprave. “Podnosim formalnu ostavku, ali nastavljam posvećeno i predano da vodim Beograd do dana izbora i konačne provere poverenja Beograđana”, naveo […]

Državljanin BiH uzeo 7.000 evra socijalne pomoći u Austriji, pa otišao na odmor

Državljanin Bosne i Hercegovine (31) pojavio se danas pred sudom u Gracu jer je od austrijskog Zavoda za zapošljavanje (AMS) uzeo 7.000 evra na ime pomoći, a zatim na duže vrijeme napustio Austriju. Suđenje je počelo čuđenjem sudije Erika Nauta da optuženi ne zna ni riječ njemačkog, zbog čega je morao biti angažovan prevodilac. Naime, sudiji […]