Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Vulić: Upućen zahtjev za održavanje hitne sjednice Doma

11 April 2024
1 min.
Vulić: Upućen zahtjev za održavanje hitne sjednice Doma

Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH uputio je danas predsjedavajućem Predstavničkog doma zahtjev za održavanje hitne sjednice ovog doma, izjavila je Srni šef Kluba poslanika SNSD-a Sanja Vulić.


Klub poslanika SNSD-a zatražio je da tačka dnevnog reda bude “Razmatranje aktuelne političke situacije u institucijama BiH – ustavna zakonodavna uloga Parlamentarne skupštine u skladu sa članom IV 4.a) Ustava”.

Vulićeva je izrazila očekivanje da će sjednica biti održana naredne sedmice, ali o datumu nije mogla govoriti.

“Prema Poslovniku, o opravdanosti i hitnosti sjednice odlučuje predsjedavajući ovog doma. Unaprijed govoriti o materijalu i ishodu sjednice, bilo bi neodgovorno. Razgovaraćemo o detaljima na samoj posebnoj sjednici”, istakla je ona.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Žalosno je da se udruženja žrtava politizuju i zloupotrebljavaju svoju bol

Kao čovjek i političar saosjećam sa bolom svih žrtava rata, uključujući i majke Srebrenice, no, žalosna je praksa da se udruženja žrtava politizuju i upliću u politiku, zloupotrebljavajući svoju bol, istakao je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. – Majke Srebrenice postale su političko udruženje, koje je mobilizovano s jednim ciljem – što više ocrniti […]

Rusija će ukazati da rezolucija o Srebrenici podriva Ustav BiH i Dejton

Rusija će danas na sjednici Savjeta bezbjednosti UN posvećenoj BiH vjerovatno kritikovati promovisanje nacrta rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN kao podrivanje Ustava BiH i odredbi Dejtonskog sporazuma, navodi se u analizi predstojeće sjednice objavljenoj na sajtu UN. Očekuje se da će Rusija pozvati na član Ustava BiH, prema kojem je tročlano Predsjedništvo BiH […]