Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

Zaharova: Vašington pomaže Kijevu u organizovanju terorističkih napada

26 April 2024
1 min.
Zaharova: Vašington pomaže Kijevu u organizovanju terorističkih napada

Američke snage u Ukrajini pomažu Kijevu da organizuje terorističke napade, rekla je portparol ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova.


“Američke snage u Ukrajini koordinišu terorističke napade”, navela je Zaharova za list “Izvestija”, komentarišući izjavu portparola Pentagona Patrika Rajdera koji je rekao da američki savjetnici ne obučavaju ukrajinske snage, već pružaju informacije i daju savjete po pitanjima kao što su logistička podrška i program za nadzor nad oružjem.

Američki predsjednik DŽozef Bajden potpisao je u srijedu, 24. aprila, paket zakona koje je odobrio Kongres SAD, koji ukupno obuhvataju 95 milijardi dolara i uključuju oko 61 milijardu dolara za pomoć Ukrajini i 26 milijardi dolara za podršku Izraelu, kao i sredstva za pružanje humanitarne pomoći civilima u zonama sukoba, prvenstveno u Pojasu Gaze, podsjeća TASS.

SRNA

Povezani članci

Lavrov: Zapad hoće da slomi Srbe, Dodik se jedini u BiH bori za dejtonske principe

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao je da i dalje traju nastojanja da se Srbi slome pa se zbog toga pokušava izglasati rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, kao i da je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik jedini koji se u BiH bori za dejtonske pricipe. – Cilj da se slome Srbi još […]

Putin čestitao Vaskrs i istakao plodotvoran rad crkve

Ruski predsjednik Vladimir Putin čestitao je pravoslavnim hrišćanima Vaskrs i istakao da je sveštenstvo uvijek bilo sa narodom, kao i sada, u vrijeme izazova, saopšteno je iz Kremlja. “Duhovni pastiri su uvijek bili uz narod. I danas, u vrijeme velikih izazova, hrišćanske vjerske organizacije pružaju djelotvornu, nesebičnu pomoć onima kojima je potrebna podrška i pažnja”, […]