Ravna planina banerRavna planina baner

Tema

Zašto je genocid nad Srbima, počinjen u dva svjetska rata – istrgnut iz istorije? (VIDEO)

26 April 2024
1 min.
Zašto je genocid nad Srbima, počinjen u dva svjetska rata – istrgnut iz istorije? (VIDEO)

“Ubijajte ih i osvetite im se za Prvi svjetski rat”, “Јednu trećinu pobiti, trećinu pokatoličiti, a trećinu protjerati”, formule su pod kojim su Nezavisna država Hrvatska i nacistička Njemačka, ubijanjem, klanjem i mučenjem “rješavali srpsko pitanje”.

Nad Srbima koji su sa saveznicima u dva svjetska rata svijet oslobađali od najmostruoznijeg porobljavanja – u Drugom svjetskom ratu počinjen je genocid.

Јedini narod za kojeg su zločinci izmislili posebno hladno oružje za ubijanje “srbokolj”.

U takmičenju i sprovođenju naredbi život je izgubilo više od šest stotina hiljada srpskih žrtava. O genocidu nad Srbima se malo ili nimalo govorilo. Najmračnije sile iz svjetskih centara moći ni danas ne miruju!

Pitanje i dalje bez odgovora : “Zašto od Velikog rata do danas bjelosvjetski moćnici, za Srbe imaju pakleni plan – nestanak i uništenje”. 

RTRS

Povezani članci

Kovačević: Izlaganje Cvijanovićeve u UN primjer odgovornog državničkog ponašanja

 Delegat Kluba Srba u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Radovan Kovačević istakao je da je izlaganje člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Željke Cvijanović na sjednici Savjeta bezbjednosti UN sasvim sigurno učinilo ponosnim svakog čovjeka Republike Srpske. “Činjenica da je Cvijanović, iako je njeno izlaganje bilo potpuno argumentovano i utemeljeno isključivo na činjenicama, otvoreno naglasila […]

Dragu Mitrovića isti neprijatelji klali dva puta u dva rata

Drago Mitrović iz srebreničkog sela Podravanje, koji je preživio ustaško klanje u Drugom svjetskom ratu, nakon čega je ostao nijem i sa traumama, ponovo je 1992. godine uhvaćen kada su ga zaklali potomci onih čijim kamama je izmakao 1941. godine, priča za Srnu profesor Miloš Mitrović i ističe da je slučaj njegovog strica jedinstven. Mitrović, […]