Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem Crvene zvezde

24 Maj 2024
3 min.
Ženu i dijete napali u Sarajevu zbog majice sa obilježjem Crvene zvezde

Dvojica huligana napali su ženu i dijete u centru Sarajeva zbog majice na kojoj piše “Delije sever”,piše ATV.

-Moje dijete od nepunih 14 godina i ja smo napadnuti ispred Sarajevo siti centra (SSC) u centru Sarajeva kod zajedničkih institucija jer je dijete na sebi imalo majicu sa obilježjima Crvene zvezde. Čupali su dijete, nasilno su mu skinuli majicu, mene su krvnički odgurnuli da sam pala i povrijedila koljena i dlanove. To je iz čiste mržnje. Njima je mrak na oči pao kad su vidjeli da je majica sa obilježjima Crvene zvezde. Vikali su: „Skidaj četničku majicu, šta si to obukao, ubiću te, povrijediću te, skidaj’. Djetetu je bilo neprijatno da skida majicu jer će ostati go. Na kraju su mu nasilno skinuli i pobjegli s majicom – kaže majka djeteta za ATV.

Sve se dogodilo, kaže oko 18.30 časova kada se na tom dijelu grada nalazi veliki broj ljudi, ali niko, tvrdi, nije htio da pomogne.

-Vjerujte niko prišao nije. Bukvalno niko. Ni meni ni djetetu. Ušli su svojim putem, nisu se ni osvrnuli. Ustala sam i pozvala policiju. Oni su došli brzo. Ušla sam i u SSC i pozvala čuvara. Taj ulaz je pokriven video nadzorom i nadam se da će ih policija uspjeti identifikovati – kaže majka dječaka za ATV.

Policija je djelo, kaže ona, kvalifikovala kao krivično djelo nasilničko ponašanje, ali majka dječaka za ATV ističe da je u pitanju čista mržnja.

-Rekla sam im da to nije klasično nasilničko ponašanje, to je bukvalno nacionalna netrpeljivost. Vidjeli su da nismo Bošnjaci. Na majici je sitnim slovima pisalo „Delije sever“. Sve je prijavljeno MUP-u Kantona Sarajevo. Tek sam sad postala svjesna gdje živimo i s kim živimo. Odbijala sam sebi da priznam da ima tako loših ljudi. Život me demantovao – zaključuje ona.

Tetak maloljetnog dječaka, Nebojša Golijanin za RTRS je potvrdio da su dva lica napala majku i maloljetno dijete, samo zato jer je dječak nosio majicu “Delije sever”.

– Govorili su im da je to četnička majica i da skine majicu. Majica nema četnički simbol uopšte. Dijete ima 14 godina i prepalo se i bilo je u šoku. Uhvatili su ga za vrat. Majka je pokušala da objasni sve i odbrani svoje dijete. Majicu su strgali, a onda su i majku odgurnuli veoma jako – rekao je Golijanin.

Kaže da su nakon toga ta dva lica ušla u tržni centar.

Kaže da je bilo oko 50 ljudi tu i da niko nije prišao da odbrani majku i dijete.

– Majka je tada pozvala policiju i onda su otišli da daju izjavu – rekao je Golijanin.

Napad u centru Sarajeva na majku sa djetetom Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) Kantona Sarajevo evidentiralo je kao događaj, rečeno je Srni iz Operativnog centra MUP-a Kantona Sarajevo.

Iz MUP-a su rekli da je zabilježeno da su dvojica momaka napala ženu i dijete, te da je to evidentirano kao događaj.

GS

Povezani članci

Sutra promjenljivo i nestabilno sa kišom

 U Republici Srpskoj i Federaciji BiH /FBiH/ sutra će biti promjenljivo i nestabilno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Ujutro i prijepodne ponegdje na sjeveru očekuje se prolazna slaba kiša ili pljusak, u ostalim krajevima promjenljivo i uglavnom oblačno uz sunčane periode. Od sredine dana jače naoblačenje se očekuje na jugu i jugozapadu koje će […]

Edukacija birača iz inostranstva za lokalne izbore

Centralna izborna komisija /CIK/ BiH saopštila je da provodi edukacije za birače koji privremeno žive u inostranstvu za predstojeće lokalne izbore. Formirana je Radna grupa za informisanje i pripremu organizaciono-tehničkih aspekata za birače iz inostranstva, imajući u vidu složenost poslova u vezi sa sprovođenjem ovogodišnjih izbora. Radnu grupu čine predstavnici Komisije i Ministarstva inostranih poslova […]