Ravna planina banerRavna planina baner

Region

Crnogorska vlast iznevjerila povjerenje mitropolita Amfilohija

20 Jun 2021
1 min.
Crnogorska vlast iznevjerila povjerenje mitropolita Amfilohija

Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije izjavio je da je vlast u Crnoj Gori iznevjerila povjerenje mitropolita Amfilohija i stavila se u službu sila ovog svijeta koje postoje isključivo i samo na polarizacijama.


On je, u besjedi u Crkvi Svete Trojice u Sremčici, rekao da su posljednji događaji u Crnoj Gori pokazali da su “oni koji su na krilima i u snazi mitropolita Amfilohija došli na mjesto da grade mostove, otupe oštrice, zbliže ljude, nezavisno od toga ko kom narodu pripada i na koji način se moli Bogu, iznevjerili povjerenje mitropolita”.

“Izneverili su samim tim, usuđujem se da kažem, i blagodat Božiju i stavili se u službu sila ovoga sveta koje postoje samo, braćo i sestre, isključivo i samo na polarizacijama”, naveo je patrijarh Porfirije.

On je rekao da svi imaju svoje posebnosti i specifičnosti, ali da im to od Boga nije dato da bi bili udaljeni jedni od drugih i da se ne bi međusobno razumijevali, prenosi Tanjug.

“Mi podržavamo da svaki narod ima svoju državu, u tome vidimo blagoslov i izraz slobode, mogućnost da svako razvija svoj specifičan dar i da daruje sebe drugome, ali i da prima drugoga sebi u svoje naručje”, poručio je patrijarh srpski Porfirije.

SRNA

Povezani članci

Pronađen trinaestogodišnjak zbog koga je aktiviran Neno alarm

Policija je pronašla 13-godišnjeg Ivana Lalića iz Zagreba zbog čijeg je nestanka bio aktiviran Neno alarm. – Obavještavamo da je maloljetnik rođen 2010. godine koji se tokom jučerašnjeg dana udaljio s područja Laništa pronađen te koristimo priliku zahvaliti za angažman medija i građana koji su, ne samo u ovoj nego i u sličnim situacijama, odreagovali […]

Groblje u Nerodimlju očišćeno 25 godina nakon izgnanstva Srba

Dvadeset pet godina od izgnanstva, raseljeni Srbi i parohijski sveštenik očistili su groblje u Nerodimlju kod Uroševca.     Ekstremni Albanci posjekli su i spalili bijeli bor koji je, prema predanju, svojom rukom zasadio car Dušan, a Crkva Svetog arhangela Miahila je nakon sukoba na KiM srušena do temelja.  Crkvenu portu i groblje očistila je grupa […]