Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Danas sjednica Savjeta ministara

04 April 2024
2 min.
Danas sjednica Savjeta ministara

Savjet ministara trebao bi danas da razmatra Prijedlog strategije i akcionog plana sprovođenja strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za period od 2024. do 2029. godine, te izvještaj o realizaciji Akcionog plana provođenja Strategije integrisanog upravljanja granicom u BiH za prošlu godinu.

Predlagač je Ministarstvo bezbjednosti u Savjetu ministara.

Ovo ministarstvo predočiće ministrima i informaciju o izradi plana tranzicije u upravljanju migracijama, kao i informaciju o stanju u oblasti migracija u BiH za prošlu godinu, kao i izvještaj o sprovođenju Zakona o kontroli kretanja oružja i vojne opreme za 2023. godinu.

Ministarstvo civilnih poslova predlagač je dluke o osnivanju komisije za granicu BiH.Pred ministrima će se naći i Prijedlog vodiča za pristup informacijama, čiji je predlagač Ministarstvo pravde u Savjetu ministara, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Na dnevnom redu je i izvještaj o realizaciji Politike upravljanja vazdušnim prostorom BiH za 2023. godinu, kao i Izvještaj o sprovođenju Akcionog plana BiH za društvenu inkluziju Roma i Romkinja za period od 2021. do 2025. godine i utrošku grant sredstava za 2022. godinu.

Na prijedlog Ministarstva spoljne trgovine i ekonomskoh odnosa na dnevnom redu je i prijedlog rješenja o izmjeni Rješenja o imenovanju članova Komisije za sprovođenje konkursne procedure za izbor i imenovanje tri člana Savjeta za državnu pomoć BiH koji imenuje Savjet ministara.

Na dnevnom redu su i prijedlozi odgovora na poslanička pitanja, te prijedlozi programa rada institucija Savjeta ministara.Početak sjednice planiran je za 11.00 časova.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Srpska neće ostati u zemlji od koje stranci prave koloniju

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da se danas nastavlja farsa pred neustavnim Sudom BiH u politički montiranom procesu protiv legitimno i legalno izabranog predsjednika Srpske Milorada Dodika, čije su politike prepoznate u regionalnim i svjetskim okvirima kao politike mira, stabilnosti i poštovanja prava. “To su politike koje se temelje na Ustavu i […]

Pretežno suvi kolovozi, učestali odroni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, a skreće se pažnja vozačima na učestale odrone zemlje ili kamenja. Obustavljen je saobraćaj na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i Kralja Petra Prvog u Trebinju /dio magistralnog puta M-I 118 i Ulice Dušanova/ zbog izgradnje kružne raskrsnice, pa se automobili preusmjeravaju na okolne gradske saobraćajnice, […]