Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Srpska neće ostati u zemlji od koje stranci prave koloniju

29 April 2024
2 min.
Košarac: Srpska neće ostati u zemlji od koje stranci prave koloniju

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da se danas nastavlja farsa pred neustavnim Sudom BiH u politički montiranom procesu protiv legitimno i legalno izabranog predsjednika Srpske Milorada Dodika, čije su politike prepoznate u regionalnim i svjetskim okvirima kao politike mira, stabilnosti i poštovanja prava.

“To su politike koje se temelje na Ustavu i Dejtonu, te pozivaju na unutrašnji dogovor sva entiteta i tri konstitutivna naroda, bez stranog intervencionizma.

Nažalost, takva politika je usamljena u BiH. Iz bošnjačkog dijela FBiH konstantno imamo politike konflikta, nestabilnosti, stalne prijetnje ratom i mobilizaciju ratnih struktura. Bošnjački politički zvaničnici uporno bude aveti rata, a onda podmuklo nameću narativ da su Dodik i Srpska krivci”, istakao je Košarac.

On je naglasio da niko od njih nikada nije rekao riječ protiv politički montiranog procesa, odnosno progona legitimno i narodnom voljom izabranog predsjednika Dodika, koji manifestuje izbornu volju jednog naroda i svakim danom ima sve veću podršku građana Srpske.

“Aplaudiraju i podržavaju sve ono što je protiv Srpske, srpskog naroda i predsjednika Dodika, kojeg je taj narod izabrao, počev od političkog progona pred neustavnim Sudom BiH, rezolucije o Srebrenici, nametanja zakona i slično. Sa ushićenjem kliču nelegitimnom stranci i bjelosvjetskim probisvijetima kada devastiraju Ustav i dejtonsku strukturu BiH”, istakao je Košarac.

On je poručio da je krajnje vrijeme da se pogledaju u ogledalo i kažu kako je moguće da žele da žive sa srpskim narodom, a sve što rade usmjereno je protiv tog naroda?

“S kim žele da razvijaju partnerstvo ako su protiv onih koje srpski narod na demokratski način bira? Šta oni hoće i šta očekuju?!”, upitao je Košarac, naglasivši da smo siti licemerja i podvala!

On je objavio na Instagramu da ova zemlja može opstati isključivo kao dejtonska struktura, sastavljena od Srpske i FBiH i tri konstitutivna naroda.

“Ako FBiH ne želi dogovor i partnerstvo sa Srpskom, šta drugo preostaje nego mirno razdruživanje. Srpska neće ostati u neustavnoj i nedejtonskoj zemlji od koje stranci prave koloniju, a u kojoj se srpskom narodu želi staviti teret koji mu ne pripada i pogaziti njegova prava”, poručio je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Informisala sam SB UN da se Bećirović obraća u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva i svih u BiH

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović potvrdila je za Srnu da je informisala Savjet bezbjednosti UN da će se Denis Bećirović na današnjoj sjednici obratiti u ličnom svojstvu, a ne u ime Predsjedništva, niti u ime svih u BiH. Na pitanje Srne da li je informisala Savjet bezbjednosti da bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović […]

Košarac: Za BiH najbolje da rezolucija o Srebrenici bude povučena

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac rekao je da je predložena rezolucija o Srebrenici potpuno nepotrebna i netačna i da bi za BiH i pokretače rezolucije bilo najbolje da je povuku. “To bi bilo najbolje za BiH. To bi bilo najbolje i za dobre odnose Bošnjaka, Srba i svih ostalih”, rekao je Košarac novinarima na […]