Ravna planina banerRavna planina baner

Kultura

Danas Vaskršnji koncert SPKD “Prosvjeta”

07 Maj 2024
1 min.
Danas Vaskršnji koncert SPKD “Prosvjeta”

 U Sarajevu će danas biti održan tradicionalni Vaskršnji koncert na kojem će nastupiti Etno-grupa “Iva” iz Doboja, najavljeno je iz sarajevskog Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ “Prosvjeta” koje je organizator.


Nastup na Vaskršnjem koncertu biće prvi koncert Etno-grupe “Iva” u Sarajevu koja obilježava jubilej, 20 godina rada.

Etno-grupa “Iva”, koja je osnovana 2004. godine u Doboju, ima za cilj očuvanje tradicionalnog muzičkog blaga u originalnom obliku, ali i kroz moderne aranžmane.

Na repertoaru se prvenstveno nalazi srpska narodna i duhovna muzika, ali i tradicionalna muzika drugih naroda sa Balkana.

Idejni tvorac i umjetnički rukovodilac ove etno-grupe je Saša Pavlović.

Koncert će biti održan u Domu Oružanih snaga u Sarajevu sa početkom u 20.00 časova, a ulaz je slobodan, saopšteno je iz SPKD “Prosvjeta” Sarajevo.

SRNA

Povezani članci

“Dani Rusije u Republici Srpskoj”

 U Banjaluci se danas nastavlja Festival “Dani Rusije u Republici Srpskoj” predstavljene mogućnosti obrazovnog, istraživačkog i inovacionog sistema Rusije . Predstavljanje će biti u okviru tematskog bloka “Javna diplomatija, nauka i obrazovanje u Ruskoj Federaciji: mogućnosti” u prostorijama Fakulteta političkih nauka Univerziteta u Banjaluci. Organizatori su za sutra najavili okrugli sto “Dijalog kultura: iskustvo zajedničkog […]

Održano književno veče “Iz tamnog dana u svjetlosnu noć uz čudesnu moć”

Gradska organizacija slijepih i slabovidih Istočno Sarajevo organizovala je sinoć književno veče pod nazivom “Iz tamnog dana u svjetlosnu noć uz čudesnu moć” na kojem su učestvovali i slijepi i slabovidi književni stvaraoci iz Republike Srpske. Sekretar Gradske organizacije slijepih i slabovidih Jovica Mijatović rekao je novinarima da su učesnici književne večeri iz Banjaluke, Kneževa, […]