Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik najavio veliki narodni miting protiv svega što se pokreće mimo procedura (VIDEO)

11 April 2024
2 min.
Dodik najavio veliki narodni miting protiv svega što se pokreće mimo procedura (VIDEO)

Organizovaćemo veliki narodni miting protiv svega što se mimo procedura pokreće, a ako bude bilo potrebno, neminovno je da proglasimo nezavisnost, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik komentarišući da se rezolucija o Srebrenici stavi na dnevni red Generalne skupštine UN.

– Rekao sam i javno govorim da se genocid nije desio. Mi smatramo da je ovo direktno rušenje mogućnosti da se živi u BiH. Da se lažno predstavljaju u BiH, te da su direktno upereni protiv Srpske i srpskog naroda u cjelini – navodi Dodik.

Ističe, da je zahvalan predsjedniku Srbije Aleksandru Vučić, koji je mogao i da se ne bavi ovim pitanjem, ali je odlučio suprotno.

– Smatram da će Srpska prije svega, imati sjednicu u Narodnoj skupštini Republike Srpske, kao i organizovanje jednog velikog narodnog mitiga. U Srebrenici je, na tom istom prostoru ubijeno 3.500 Srba, koje je kao takvo odbačeno, a pominje se samo stradanje Bošnjaka, sve se nastavlja u slijedu, ignorisanja Srba. Vučiću sam zahvalan na podršci – navodi Dodik.

Ukoliko dođe do odlučivanja rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN-a, Dodik navodi da, Republika Srpska ne vidi nikakav smisao da ostane u BiH kao njen sastavni dio, te će svoj status regulisati tako, da samostalno krene dalje.

Istakao je da će učinti sve, da do svesrpskog Vaskršnjog sabora ubijedi predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da podrži odluke koje će tim povodom donijeti Srpska.

Obraćanje Dodik i Vučića u cjelosti možete pogledati ovdje:

Povezani članci

Kilometarske kolone na granicama

Iako je saobraćaj jutros bio umjerenog intenziteta, na graničnim prelazima saobraćaj je sada pojačan, navodi Auto-moto savez Srbije. Trenutno su najveće gužve na graničnim prelazima Batrovci i Preševo, gdje su evidentirane ogromne kolone vozila. Najprohodniji granični prelaz trenutno je Gradina, na izlazu iz Srbije ka Bugarskoj, gdje nisu duža zadržavanja. Teretna vozila se na prelazu […]

Dodik: Oni koji su protiv Srpske imaće problem sa njom

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da je rezolucija o Srebrenici podmukao potez protiv jednog naroda i poručio da će oni koji rade protiv Republike Srpske imati problem sa njom, ali da srpski narod nema razloga za strah i brigu i da će Srpska raditi ono što je u njenom interesu. “Ako bude […]