Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Nedeljko Kerić biće prvi gradonačelnik Teslića

26 April 2024
3 min.
Dodik: Nedeljko Kerić biće prvi gradonačelnik Teslića

Kandidat SNSD-a i partnerskih stranaka za načelnika opštine Teslić na narednim izborima je Nedeljko Kerić iz SNSD-a, a za zamjenika načelnika Slaven Jelić, član SPS-a.


Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je na promociji zajedničkih kandidata za načelnika i zamjenika načelnika teslićke opštine da je promjena na čelu ove lokalne zajednice neophodna da bi krenula naprijed, te najavio da će čim dobije novog načelnika Teslić podnijeti zahtjev za promjenu statusa u grad.

“A Teslić po svemu zaslužuje da bude grad i da ima gradonačelnika. I ja sam uvjeren da će Kerić prvi biti gradonačelnik u istoriji Teslića”, rekao je Dodik, koji smatra da je zajednička prijedlog SNSD-a i više stranaka kandidata za načelnika i zamjenika načelnika opštine model koji će biti primijenjen i u nekim drugim opštinama.

Dodik je novinarima u Tesliću rekao da ovom mjestu treba vratiti šansu za uspjeh, ističući da niko ne treba da dobije izbore da bi samo nastavio letargiju.

Prema njegovim riječima, ako se Teslić brzom cestom ne poveže sa auto-putem, u ovo mjesto neće doći velike investicije.

“Mi to gledamo, tamo gdje god imate pristup brzoj komunikaciji, dolaze investicije”, istakao je Dodik i dodao da je potrebno vidjeti kako se može još poboljšati nesumnjivi turistički potencijal Teslića.

Da bi se sve to uradilo, konstatovao je Dodik, potrebno je da postoje sagovornici na čelu ove opštine.

Predsjednik SPS-a Goran Selak pozdravio je dogovor o zajedničkkim kandidatima za načelnika i zamjenika načelnika.

“SPS je stao uz Kerića koji je po zanimanju ljekar i predložio da u njegovom timu bude i jedan ekonomista koji će da bude zamjenik načelnika opštine Teslića”, rekao je Selak.

Prema njegovim riječima, promjene na čelu Teslića su neophodne kako bi ova opština u saradnji sa institucijama Republike Srpske mogla da krene naprijed.

“Danas su ovdje bili predstavnici ne samo političkih organizacija, bili su predstavnici i privrednog, kulturnog i javnog života ove lokalne zajednice i dobili smo podršku i Dodika i /potpredsjednika SNSD-a Željke/ Cvijanović”, dodao je Selak.

Predsjednik SNSD Teslića Radislav Đurić rekao je da je određivanje zajedničkih kanidata za načelnika i zamjenika načelnika prvi korak za pobjedu na oktobarskim lokalnim izborima.

On je dodao da je, osim pobjede na izborima za načelnika i zamjenika načelnika cilj formiranje stabilne većine u ovoj opštin.

Kerić je rekao je da se odlukom o njegovoj i kandidaturi Slavena Jelića za zamjenika načelnika šalje snažna poruka jer su oni ljudi koji sa svojim porodicama žive u ovoj opštini.

“U punom kapacitetu možemo reći da ćemo raditi u narednom periodu da realizujemo naše ideje i prijedloge”, poručio je Kerić, sa čim se saglasio i kandidat za njegovog zamjenika Jelić.

Predsjednik Opštinskog odbora SPS-a Dragutin Škrebić izrazio je zadovoljstvo dogovorom o zajedničkim kandidatima za načelnika i zamjenika načelnika Teslića, ističući da su i provedene ankete ukazale na Kerića kao kandidata za načelnika.

“Narod stoji iza Kerića i uz našu pomoć siguran sam da je on budući načelnik Teslića”, rekao je Škrebić.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Svako ima pravo da bude na svome; Suživot i tolerancija nemaju alternativu

Svako ima pravo da bude svoj na svome. Može da bude drugačiji, pripadnik, jednog, drugog ili trećeg naroda, ali ono što zajedno moramo da gradimo jeste mir na ovim prostorima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na otvaranju obnovljene džamije Arnaudije u Banjaluci. “Svjedočimo veoma važnoj stvari, da ono što se desilo prije 30 […]

Parastos u Donjoj Gradini 12. maja, memorijalna akademija dan ranije

Dan sjećanja na žrtve genocida nad Srbima, Јevrejima i Romima u Nezavisnoj Državi Hrvatskoj od 1941. do 1945. godine biće obilježen 12. maja u Donjoj Gradini uz prisustvo zvaničnika Srpske i Srbije. Na sjednici Izvršnog odbora za obilježavanje ovog događaja rečeno je da se očekuje prisustvo oko 15.000 ljudi, a dogovoreni su i tehnički detalji […]