Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Njemačka spriječila kandidatski status, a Šolc poručuje da im vjerujemo

25 Jun 2022
1 min.
Dodik: Njemačka spriječila kandidatski status, a Šolc poručuje da im vjerujemo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je NJemačka spriječila kandidatski status BiH, a da sada njemački kancelar Olaf Šolc kaže da BiH može vjerovati NJemačkoj.


“Svašta smo se naslušali prethodnih dana. NJemačka je spriječila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Šolca da BiH može vjerovati NJemačkoj. Bože svašta!”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

Protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU – Balkan u Briselu bile su NJemačka, Holandija i Francuska.

SRNA

Povezani članci

Cvijanović: Srbi žele živjeti u miru, razvijajući svoje institucije

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović poručila je danas u Sarajevu, gdje je prisustvovala obilježavanju slave Hrama Preobraženja Gospodnjeg u Pofalićima, da Srbi žele da žive u miru, razvijajući svoje institucije i sarađujući sa Srpskom pravoslavnom crkvom. Cvijanovićeva je rekla da su okupljanje oko poruka koje stoje iza velikih praznika, oko naučenog iz prošlosti i ciljeva […]

Dodik: Crkva i vjera – značajan argument srpskog identiteta

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da mu je drago što je slavi Hrama Preobraženja Gospodnjeg u sarajevskom naselju Pofalići prisustvovalo mnogo vjernika koji drže do srpskog identiteta, pravoslavne crkve i srpskih vrijednosti, te poručio da sva priča o multietičnosti Sarajeva pada na činjenici da ovdašnje vlasti ne žele da vrate imovinu […]