Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dodik: Njemačka spriječila kandidatski status, a Šolc poručuje da im vjerujemo

25 Jun 2022
1 min.
Dodik: Njemačka spriječila kandidatski status, a Šolc poručuje da im vjerujemo

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je da je NJemačka spriječila kandidatski status BiH, a da sada njemački kancelar Olaf Šolc kaže da BiH može vjerovati NJemačkoj.


“Svašta smo se naslušali prethodnih dana. NJemačka je spriječila kandidatski status BiH glasajući protiv, a sada čujemo njemačkog kancelara Šolca da BiH može vjerovati NJemačkoj. Bože svašta!”, napisao je Dodik na “Tviteru”.

Protiv kandidature BiH za članstvo u Evropskoj uniji na Samitu EU – Balkan u Briselu bile su NJemačka, Holandija i Francuska.

SRNA

Povezani članci

Danas Ramazanski bajram

Muslimani u BiH i širom svijeta danas dočekuju Ramazanski bajram, kojim se obilježava kraj ramazana, odnosno mjeseca posta. Centralna bajramska svečanost Rijaseta Islamske zajednice biće održana u Gazi Husrev-begovoj džamiji u Sarajevu, a predvodiće je poglavar Islamske zajednice u BiH Husein Kavazović. Vjernicima islamske vjeroispovijesti čestitke povodom Ramazanskog bajrama uputili su zvaničnici Srpske. Ramazanski bajram […]

Ković: Bećirovićev apel podstaknut iz nekog centra moći

Istoričar Miloš Ković ocjenjuje da je očigledno da iz nekog centra moći dolaze podsticaji da se upućuju apeli kakav je apel bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića NATO-u da ovu zemlju pozove u svoje redove. Ković je za Srnu istakao da ova izjava podsjeća na molbe takozvanog Kosova da bude primljen u Nato. – Imamo […]