Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Ković: Bećirovićev apel podstaknut iz nekog centra moći

09 April 2024
1 min.
Ković: Bećirovićev apel podstaknut iz nekog centra moći

Istoričar Miloš Ković ocjenjuje da je očigledno da iz nekog centra moći dolaze podsticaji da se upućuju apeli kakav je apel bošnjačkog člana Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića NATO-u da ovu zemlju pozove u svoje redove.

Ković je za Srnu istakao da ova izjava podsjeća na molbe takozvanog Kosova da bude primljen u Nato.

– Imamo političku klasu koja je formirana na Balkanu, na teritoriji bivše Јugoslavije koju uopšte ne zanima šta misli narod. Da li je demokratija, demokratsko ponašanje kada Denis Bećirević to kaže, a uprkos tome ogroman procenat građana njegove zemlje ima nešto protiv toga – rekao je Ković.

On je naglasio da postoji jedna klasa koja se retorički drži demokratije i ljudskih prava, a u praksi se ta ljudska prava i najosnovnija prava građana Republike Srpske, koja je formalno-pravni entitet unutar BiH, sistematski krše.

– To je neverovatno, ali su nas navikli na to i takve izjave treba da naiđu na dostojan odgovor – poručio je Ković.

Bećirović je juče pozvao NATO da uputi poziv BiH za članstvo i da se vrate u vojne baze u BiH.

SRNA

Povezani članci

Danas sunčano, temperatura do 24 stepena

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će preovladavati sunčano vrijeme uz malu do umjerenu oblačnost i maksimalnu temperaturu od 17 do 24 stepena Celzijusova. Više oblaka biće na zapadu i u brdsko-planinskim predjelima gdje ponegdje može padati slaba kiša, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda. Duvaće slab i promjenljiv vjetar. U većini krajeva jutros […]

Košarac: Predstavnici “Trojke” na dnevnoj osnovi prave atmosferu protiv Srpske

 Po nalogu ambasadora SAD u BiH Majkla Marfija, predstavnici stranaka “trojke” na dnevnoj osnovi prave atmosferu protiv Republike Srpske i predsjednika Milorada Dodika, a to će im se obiti o glavu, jer će stradalnik biti BiH, ocijenio je zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac. Košarac je ocijenio da je žalosno što “trojka” uporno priziva međunarodni […]