Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik podržao Jakova Milatovića

30 Mart 2023
1 min.
Dodik podržao Jakova Milatovića

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik podržao je kandidata pokreta “Evropa sad” za predsjednika Crne Gore Jakova Milatovića.

Dodik je rekao da je bošnjački član Predsjedništva BiH Denis Bećirović podržao Mila Đukanovića, a ako muslimani u Sarajevu smatraju da je Đukanović dobar za njih, to znači da je za srpski narod loš.

Predsjednik Srpske je pozvao građane da na izborima glasaju za Milatovića, jer ako Đukanović nastavi da bude predsjednik – to je antisrpska pozicija.

“Mislim da je zlo za srpski narod ako Đukanović pobijedi”, rekao je Dodik danas u Foči.

On je rekao da svaki Srbin koji drži do sebe i Crnogorci koji drže do do dobrih odnosa sa srpskim narodom i srpskim državama Srbijom i Republikom Srpskom – treba da glasaju protiv Đukanovića.

“Đukanović je bez stava Srbije priznao Kosovo, nije oklijevao da to uradi”, istakao je Dodik.

U drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori u nedjelju, 2. aprila, odlučivaće se između Milatovića i Đukanovića.

SRNA

Povezani članci

Dodik: Skrenuo sam pažnju Ajnhorstovoj da Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom

Skrenuo sam pažnju Angelini Ajnhorst, direktorici za zapadni Balkan pri Evropskoj službi za spoljne poslove, da američki ambasador u BiH Majkl Marfi upravlja bošnjačkom političkom strukturom, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, koji u Grčkoj učestvuje na 9. Delfi ekonomskom forumu. – Marfi je običan špekulant i licemjer. Ubrzo odlazi iz BiH i on […]

U srijedu nastavak suđenja Dodiku i Lukiću

 Nastavak suđenja predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske Milošu Lukiću pred Sudom BiH biće održan u srijedu, 17. aprila. Advokat Goran Bubić, branilac predsjednika Srpske, rekao je danas Srni da očekuje nastavak suđenja 17. aprila na kojem će Tužilaštvo BiH nastaviti izvođenje svojih dokaza. “Odbrana je pripremila prijedlog svojih […]