Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik sa francuskim senatorima i savjetnikom predsjednika Francuske

10 April 2024
1 min.
Dodik sa francuskim senatorima i savjetnikom predsjednika Francuske

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik nastavlja posjetu Francuskoj gdje će se u Parizu sastati sa članovima francuskog Senata i savjetnikom predsjednika Francuske.

Dodik je rekao da će informisati članove francuskog Senata o situaciji u BiH i pritiscima na Republiku Srpsku i njeno rukovodstvo i jasno reći da Srpska nije za pristupanje NATO-u, a informisaće ih i o odlukama lažnog visokog predstavnika Kristijana Šmita koje su ugrozile put BiH ka EU.

On je sinoć najavio da će razgovarati i sa jednim od savjetnika predsjednika Francuske o tome kako da BiH nastavi put ka EU, što Republika Srpska podržava.Dodik je naveo da će reći da Republika Srpska nije za pristupanje NATO-u zbog internih razloga koji nemaju nikakve veze sa nekim globalnim procesima.

“NATO je bombardovao Srbe i u Republici Srpskoj i Srbiji i mi zbog toga ne mislimo da je i moralno pristupiti savezu koji je to činio protiv Srba”, objasnio je Dodik za RTRS.

Tokom posjete Parizu Dodik će razgovarati i sa predstavnicima srpske dijaspore u Francuskoj, ali i sa brojnim predstavnicima javnog, političkog, kulturnog i ekonomskog života Francuske.

SRNA

Povezani članci

U Srpskoj rođene 24 bebe

U Republici Srpskoj u protekla 24 časa rođene su 24 bebe, od kojih 12 djevojčica i 12 dječaka, potvrđeno je Srni u porodilištima. U porodilištu u Banjaluci rođeno je 10 beba, Prijedoru četiri, Doboju tri, Zvorniku i Istočnom Sarajevu po dvije, a po jedna u Bijeljini, Trebinju i Gradišci. U Banjaluci su rođene četiri djevojčice […]

Dodik: Sveštenik Čarkić imao hrabrost u najtežem trenucima za Srbe

 Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik uputio je telegram saučešća porodici preminulog sveštenika Vojislava Čarkića, istakavši da je prota kao patriota dao veliki doprinos u Odbrambeno–otadžbinskom ratu i da će ostati upamćen kao čovjek koji je imao hrabrost i odlučnost u najtežim trenucima za srpski narod. “Iskreno sam ožalošćen tužnom viješću o smrti sveštenika Vojislava Čarkića, […]