Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Dodik: Svako ima pravo da bude na svome; Suživot i tolerancija nemaju alternativu

07 Maj 2024
2 min.
Dodik: Svako ima pravo da bude na svome; Suživot i tolerancija nemaju alternativu

Svako ima pravo da bude svoj na svome. Može da bude drugačiji, pripadnik, jednog, drugog ili trećeg naroda, ali ono što zajedno moramo da gradimo jeste mir na ovim prostorima, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, na otvaranju obnovljene džamije Arnaudije u Banjaluci.

“Svjedočimo veoma važnoj stvari, da ono što se desilo prije 30 godina bila je greška. I sada svjedočimo tome da se džamija ponovo izgradila, što znači da se život nastavlja dalje”, istakao je Dodik.

Dodik je poručio da ovaj prelijepi objekat koriste vjernici i da im niko ne smeta u njihovim molitvama, kako ovdje u Banjaluci, tako i u cijelom regionu.

“I izgradnja džamije, ali i naše okupljanje ovdje je veliki uspjeh i primjer svima, ovdje, ali i šire da suživot i tolerancija nemaju alternativu”, poručio je Dodik.

Dodik kaže da političari pomalo uzavrelih strasti šalju ovih dana razne poruke.

“Ja ću poslati samo jednu – jedino što nam preostaje je da mirno proživimo svoj život, zalagaću se da očuvamo mir i stabilnost, da svi imate jednaka prava gdje god živjeli, garantovana zakonom, a prije svega ljudskim odnosom”, poručio je Dodik.

Dodik je rekao da veoma cijeni današnje okupljanje koje svjedoči uspjehu.

“Ovdje je uspjeh ne samo izgradnja, nego i naše okupljanje koje šalje poruku i ovdje u Republici Srpskoj, u BiH i širom regiona. Neka vam je džamija sretna, neka posluži za molitveno djelovanje, neka posluži svim dobrim ljudima, bez obzira na vjeru i naciju”, istakao je Dodik.

Za obnovu džamije Arnaudija izdvojeno oko šest miliona maraka.

Povezani članci

Karan: Rezoluciju o Srebrenici nazvati antisrpska rezolucija

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan izjavio je danas da bi rezoluciji o Srebrenici trebalo dati naziv antisrpska rezolucija. Karan je novinarima u Banjaluci rekao da Bošnjaci svojim postupcima samo pojačavaju taj antisrpski element, koji je usmjeren protiv cijelog srpskoj naroda, Srbije i Republike Srpske. On je ukazao i na skrivene političke ciljeve stigmatizacije […]

Ninoslav Prelić predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Rogatica

Ninoslav Prelić izabran je za predsjednika Opštinskog odbora SNSD-a Rogatica, rečeno je Srni u rogatičkom odboru. Na sinoć održanoj izbornoj konFerenciji za potpredsjednike Opštinskog odbora SNSD-a izabrani su Mladen Lakić, Siniša Janković i Slaviša Racković, dok će funkciju organizacionog sekretara obavljati Jelena Karadžić, a izvršnog sekretara Marko Perišić. Dosadašnji predsjednik Opštinskog odbora SNSD-a Milorad Jagodić […]