Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Dojava o bombi u osnovnoj školi u Sarajevu

30 Mart 2023
1 min.
Dojava o bombi u osnovnoj školi u Sarajevu

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Kantona Sarajevo zaprimili su dojavu o postavljenoj bombi u Osnovnoj školi “Meša Selimović” u sarajevskoj opštini Novi Grad, potvrdila je Srni portparol kantonalnog MUP-a Mersiha Novalić.

Ona je istakla da je policija u 10.17 časova obaviještena od direktora Osnovne škole da su posredstvom mejla primili poruku prijetećeg sadržaja.

Novalićeva je naglasila da je škola evakuisana i da je u toku kontradiverzioni pregled.

Ona je navela da je obaviješten dežurni tužilac i da policija postupa po standardnoj proceduri.

Na području Kantona Sarajevo je u utorak, 28. marta, dojavljeno da su postavljene bombe u 65 obrazovnih objekata, i to 62 škole i tri visokoškolska objekta, kao i u Opštinskom sudu Sarajevo, ali je kontradiverzionim pregledom ustanovljeno da su dojave bile lažne.

Povezani članci

Analiziran tekst javnog poziva za angažovanje međunarodne pravne kuće

Na sastanku Koordinacionog tijela za problematiku odlaganja radioaktivnog otpada i istrošenog nuklearnog goriva na Trgovskoj gori danas je u Sarajevu analiziran tekst javnog poziva za angažovanje međunarodne pravne kuće koja će se baviti problematikom izgradnje odlagališta na Trgovskoj gori. Predloženi tekst javnog poziva će biti dostavljen Pravobranilaštvu BiH, koje ima rok od sedam dana da […]

Dodik: Bećirović će zauvijek ostati zarobljen u tamnom vilajetu

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da mu je veoma drago i djeluje optimistično da je Denis Bećirović rekao da će se zalagati za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, zasnovanu na činjenicama i argumentima. “To je veliki napredak za njega ako zaista misli da postane ozbiljan političar. Prijatno sam iznenađen, jer je očito […]