Ravna planina banerRavna planina baner

Zanimljivosti

Glumac Milan Vasić predstavio pjesmu “Poleteo soko sivi”

19 Jun 2022
1 min.
Glumac Milan Vasić predstavio pjesmu “Poleteo soko sivi”

Glumac Milan Vasić postao je miljenik publike zahvaljujući sjajnim ulogama u pozorištu, na televiziji i filmu, a mjesto u srcu publike učvrstio je i pjesmama posvećenim svom rodnom kraju – Kosovu i Metohiji.

Publika je zavoljela njegovu pjesmu “Јa sam momče sa Kosova”, a ovih dana premijerno je predstavljena nova pjesma i spot “Poleteo soko sivi”.

Iskrenost i ljepota pjesme i spota “Poleteo soko sivi” mnoge su ostavili bez riječi, a nekima izmamile i suzu.

Pjesmu autora Dejana Aksića, Dragana Nikolića i Miroljuba Јevtića Vasić je otpjevao na najbolji način u želji da rodni Kosmet prikaže u najljepšem svjetlu i približi ljudima vrijednosti, koje se odvajkada čuvaju na prostoru svete srpske zemlje.

RTRS

Povezani članci

Pogledajte kada će Vaskrs i Đurđevdan padati istog dana

Vaskrs, najveći hrišćanski praznik, ove godine proslavlja se 5. maja, dan prije Đurđevdana, a u narednu deceniju i po desiće se zanimljiva kalendarska situacija kada će pravoslavci ova dva praznika svetkovati istog dana – 6. maja. Inače, praznik Vaskrsenja Hristovog najranije se može svetkovati 4. aprila, a najkasnije 8. maja po julijanskom kalendaru. Zanimljivo, 8. […]

CVIJET koji SIMBOLIŠE VASKRS: Privlači blagostanje, a poklanja se kao izraz ljubavi

Legenda kaže da je đurđevak nastao od suza Bogorodice prolivenih pored krsta na kojem je razapet Isus Hrist. Zato se smatra važnim cvetom za hrišćane pa je velika sreća kad procveta dovoljno rano da se može uneti u kuću za Uskrs. Za ovaj nežni skromni cvet vezuju se mnoga verovanja, a žene posebno vole njegov […]