Ravna planina banerRavna planina baner

Svijet

“Gugl” ponovo pod istragom

22 Jun 2021
1 min.
“Gugl” ponovo pod istragom

Regulatorna agencija EU pokrenula je novu antimonopolsku istragu protiv “Gugla”, ovog puta da bi utvrdila da li američki tehnološki gigant guši konkurenciju u sferi tehnologije za digitalni marketing.


Evropska komisija je saopštila da je otvorila formalnu istragu o tome da li je “Gugl” prekršio pravila bloka o konkurentnosti favorizovanjem sopstvene tehnologije za prikazivanje reklama na internetu na štetu suparničkih oglašavača i marketinških servisa.

Komisija želi da utvrdi da li je “Gugl” trećim stranama ograničio pristup podacima o korisnicima u svrhe reklamiranja na veb sajtovima i u aplikacijama.

“Hiljade evropskih kompanija koriste naše proizvode za reklamiranje svakog dana da bi došle do novih mušterija i finansirale svoje veb sajtove”, saopštio je “Gugl”, prenio je AP.

Američka kompanija napominje da firme biraju njenu tehnologiju jer je “konkurentna i efikasna”.

“Gugl” dodaje da će i dalje konstruktivno sarađivati sa Evropskom komisijom da bi odgovorio na njena pitanja i ukazao na korist od svojih proizvoda za evropske firme i potrošače.

SRNA

Povezani članci

General saglasan sa Zurofom da zločin u Srebjenici nije genocid

Bivši izaslanik Bijele kuće za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel saglasio se u vezi sa Srebrenicom sa direktorom Centra “Simon Vizental” Efraimom Zurofom koji je napisao u “DŽeruzalem postu” da nije svaki zločin genocid. “Ovo je tako istinito. Nijemci guraju rezoluciju UN da označi genocid 29 godina nakon tog događaja”, napisao je Grenel na […]

Izrael se oglasio nakon napada na Iran

Izraelski zvaničnik je rekao za Vašington post da je napad dronovima na iransku vojnu lokaciju rano jutros trebalo da pošalje poruku Teheranu da Tel Aviv može da izvrši udar unutar Irana. Na meti izraelskih bespilotnih letjelica navodno je bila vojna baza u Isfahanu u centralnom dijelu Irana iz koje je pokrenut masovni napad na Izrael […]