Ravna planina banerRavna planina baner

Sport

Jokić sa 42 poena vratio Denver na vrh

03 April 2024
2 min.
Jokić sa 42 poena vratio Denver na vrh

Nikola Jokić i Denver pokazali su još jednom šampionski karakter!

Nagetsi su pobijedili Sparse sa 110:105 uz 42 poena, 16 skokova i šest asistencija Somborca, koji je prevazišao Karmela Entonija i postao treći stijrelac u istoriji kluba, piše Sportal. Jokić je riješio dramatičnu završnicu u direktnom duelu sa Viktorom Vembanjamom, vratio je i Denver na vrh, doduše uz pobjedu i utakmicu više od Oklahome.

Jokić je šutirao 18/32 iz igre, 1/6 za tri poena, imao je 5/6 sa linije penala, četiri lopte je izgubio, dvije blokade je dodao svom učinku. Aron Gordon mu je bio podrška sa 23 poena i sedam skokova, Majkl Porter je dodao 15 poena i čak 16 skokova, a zanimljiv je bio učinak Vembanjame sa druge strane. Ubacio je 23 poena uz 15 skokova i osam asistencija, ali i čak devet blokada. Tako su mu samo blokada i dvije asistencije nedostajale za kvadripl-dabl protiv šampiona NBA lige. Malaki Brenam je samo bio efikasniji od njega u Sparsima sa 24 poena.

Nijanse sada odlučuju do kraja u borbi za prvo mjesto, između Minesote, Oklahome i Denvera, koji želi da osigura status najbolje ekipe na Zapadu. Baš protiv Vulvsa će i igrati još jedan meč, ali i protiv Sparsa, a Bogdan Bogdanović će biti još jedna prepreka Nagitsima.

Povezani članci

Jokić nastavio sjajnu seriju igara i odveo Denver u polufinale (VIDEO)

Srpski centar Nikola Јokić je novim dvostrukim dvocifrenim učinkom doprinio da Denver nadigra LA Lejkese sa 108:106 u petom meču prvog dijela plej-ofa na Zapadu i sa ukupnim rezultatom 4:1 u pobjedama plasira se u drugi dio plej-ofa. U polufinalu Denver će igrati protiv Minesote koja je u pobjedama u četiri meča eliminisala Finiks. Tim […]

Na Međunarodnom turniru u Banjaluci JU JITSU klub “Slavija” osvojio 58 medalja

Ju JITSU klub “Slavija” iz Istočnog Sarajeva  je i ove godine uzla učešće na 15. Međunarodnom turniru “Banja Luka OPEN 2024”.  U sportskoj dvorani Borik, Slaviju je predstavljalo 57 takmičara , koji su osvojili 58 medalja.  9 takmičara se okitilo zlatnom medaljom, 26 je zauzelo vicešampionsko mjesto, dok su 23 takmičara osvojila bronzano odlicje. Za […]