Ravna planina banerRavna planina baner

Republika Srpska

Karan: Policija doprinosi da Srpska bude stabilno i mirno mjesto za život

04 April 2024
3 min.
Karan: Policija doprinosi da Srpska bude stabilno i mirno mjesto za život

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Siniša Karan poručio je da je policija Srpske nastala i razvijala se sa Republikom, te da svaki dan doprinosi da Republika Srpska bude stabilno i mirno mjesto za život.

Karan je istakao da bezbjednost nije poklon, već rezultat svakodnevnog rada oko 7.200 pripadnika MUP-a, od kojih 5.500 policajaca koji su na sebe preuzeli veliki teret i odgovornost.

“Bezbjednost je danas privilegija koju imamo, zahvaljujući njihovom marljivom radu. Zato želim da se zahvalim svakom od njih koji je profesionalnim, zakonititim, hrabrim i požrtvovanim odnosom prema svojim poslovima i zadacima dao doprinos da imamo takvo stanje u Republici Srpskoj”, naglasio je Karan u obraćanju na obilježavanju Dana policije u Zalužanima kod Banjaluke.

On je naveo da su se više puta nametali različiti bezbjednosni izazovi koje je policija Srpske uspješno savladavala, bilo da je riječ o borbi protiv kriminala, terorizma, ali i događajima kao što su poplave prije desetak godina ili pandemija virusa korona, a koji su potvrdili da je policija Srpske u službi građana.

Karan je ukazao da smo nažalost i danas svjedoci brojnih izazova i bezbjednosnih prijetnji koje nosi savremeni način života i moderne tehnologije, ekonomske turbulencije, pa i svjetski sukobi koji se reflektuju i na ovaj region.

“Svjedočimo i brojnim međunarodnim političkim pritiscima, nametnutim odlukama i stalnim pokušajima urušenja Dejtonskog sporazuma. Ali, i njih ćemo uspješno prebroditi! I nastaviti dalje da služimo našim građanima kao vaš najveći zaštitnik!”, poručio je Karan.

Resorni ministar je rekao da današnji dan nije samo praznik policije, već svih građana Republike Srpske, ali i dan sjećanja i zahvalnosti prema svim policajcima koji su časno i pošteno služili svojoj otadžbini i dali svoje živote u proteklom ratu i u mirnodopsko vrijeme prilikom vršenja službene dužnosti.

“Dužnost i moralna obaveza svih nas, kao i budućih generacija, je da ih čuvamo od zaborava”, rekao je Karan.

On je istakao da je MUP Srpske, uz podršku institucija, mnogo ulagao u obuku i stručnu osposobljenost svojih pripadnika, jer ulaganjem u obrazovanje ulažu u budućnost i bezbjednost Republike Srpske.

“Suočavamo sa smjenom generacija. Jedni odlaze u zasluženu penziju, a dolaze nove generacije. Od novih generacija očekujemo da sačuvaju ono što su njihovi prethodnici sagradili i sačuvali. I mnogo više od toga – da budu još bolji, da postupaju zakonito i profesionalno, poštujući prava i slobode svih građana! Tako će najbolje služiti svojim građanima i našoj Republici!”, naglasio je Karan.

Čestitajući Dan policije svim pripadnicima MUP-a Srpske, Karan je poručio da je MUP bio i ostaće pravi čuvar mira i bezbjednosti u Republici Srpskoj.

SRNA

Povezani članci

Nesahranjena vojska i vidanje bratoubilačkih rana

Porodica vjerskog referenta Vrhovne komande Jugoslovenske vojske u otadžbini /JVuO/, Sveštenomučenika Budimira Sokolovića, nakon što je emigrirala u SAD tokom šezdesetih i sedmadesetih godina prošlog vijeka nikada nije odustajala od potrage za posmrtnim ostacima svog nesahranjenog supruga i oca. Prvo je u SAD otišao stariji sin Vasilije 1966, a zatim i mlađi Vladimir sa majkom […]

Dodik: Nadležne službe će sačuvati bezbjednost

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni, povodom navoda da veći broj Bošnjaka sutra u Potočarima planira okupljanje kako bi isprovocirala Srbe i tako izazvali incidente, da je to stvar za nadležne službe u Srpskoj koje će to veoma efikasno riješiti. “Vjerujem da postoje takvi umovi koji bi pokušali na takav način nešto da […]