Ravna planina banerRavna planina baner

BiH

Košarac: Podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, počistite ispred svog dvorišta

20 April 2024
2 min.
Košarac: Podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, počistite ispred svog dvorišta

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac izjavio je, povodom 32 godine od zločina u bivšoj Dobrovoljačkoj ulici, da su pucnji u nevine ljude, mlade vojnike koji su u koloni pokušali da napuste Sarajevo nakon postignutog dogovora, predstavljali pucnje u mir i slobodu.


“Zločini nad nevinim vojnicima i civilima u službi nekadašnje JNA 2. i 3. maja 1992. godine u Sarajevu predstavljaju zločine protiv mira i ključni dokaz da je tadašnje bošnjačko rukovodstvo izazvalo ratni sukob da bi ostvarilo svoje političke ciljeve”, naglasio je Košarac.

On je društvenoj mreži “Instagram” objavio da je kontinuitet licemjerne bošnjačke politike nastavljen i dan danas.

“Šta kažu o zločinu u Dobrovoljačkoj ulici oni koji danas pričaju o suživotu? Kukavički i podmuklo pokušavaju etiketirati srpski narod, a ćute o ovom strašnom zločinu. Neka očiste ispred svog dvorišta!”, poručio je Košarac.

On je naglasio da je poražavajuće što politika Sarajeva više od tri decenije ne nalazi za shodno da na dostojanstven način obilježi mjesto stradanja nedužnih vojnika i civila.

“Poseban zločin i so na ranu porodica žrtava predstavlja uporno višegodišnje odbijanje Tužilaštva BiH da procesuira odgovorne za ove zločine. Ova neustavna institucija time potvrđuje da je instrument bošnjačke politike i politike međunarodne zajednice, koje su usmjerene protiv Republike Srpske”, konstatovao je Košarac.

SRNA

Povezani članci

Košarac: Srpska neće ostati u zemlji od koje stranci prave koloniju

Zamjenik predsjedavajuće Savjeta ministara Staša Košarac istakao je da se danas nastavlja farsa pred neustavnim Sudom BiH u politički montiranom procesu protiv legitimno i legalno izabranog predsjednika Srpske Milorada Dodika, čije su politike prepoznate u regionalnim i svjetskim okvirima kao politike mira, stabilnosti i poštovanja prava. “To su politike koje se temelje na Ustavu i […]

Pretežno suvi kolovozi, učestali odroni

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH kolovozi su pretežno suvi, a skreće se pažnja vozačima na učestale odrone zemlje ili kamenja. Obustavljen je saobraćaj na ukrštanju ulica Vuka Mićunovića i Kralja Petra Prvog u Trebinju /dio magistralnog puta M-I 118 i Ulice Dušanova/ zbog izgradnje kružne raskrsnice, pa se automobili preusmjeravaju na okolne gradske saobraćajnice, […]